Juryleden 2016/2017

Liza van den Brink 
Patronaat, Parksessies

Dennis Cup
Haerlems Bodem

Wouter Groenhart 
Rubbermaid/Daisybell

Maarten Claus
Parksessies

Jasper van Vugt
OOR, Jazzism en Sena

Joost Verhagen 
Haarlemse Popscene

Anton Riemersma
Pitkings

Jochem Tromp
Soepermarkt

Joshua Baumgarten 
Irrational Library

Martijn Mannak 
Full Spectrum

Tobias Huveneers 
Young Art 

Juryleden 2015/2016


Wouter Groenhart 
Rubbermaid / Daisybell

Maarten Claus
Parksessies

Tobias Huveneers
Young Art Festival

Henkjan Onnink
Agents After All

Tijs van Liemt
3FM Serious Talent

Jochem Tromp
Soepermarkt

Marijn Westerlaken
Alles Los / Geertruida

Thom Lich
Patronaat / Schizoid Lloyd

Joris Tromp
RTV Promotions 

Adriaan Muts
Full Spectrum

Paul Heijink

Kaiser Management / Manager Chef'special
 

JURYLEDEN 2014/2015

Joshua Baumgarten
Irrational Library

Willem Bloem
The Flowerhouse

Maarten Claus
Parksessies / muziekjournalist

Kelsey Coockson
Redacteur 3FM Serious Talent

Linda van Leeuwen

Muzikant / Producer

Thom Lich
Patronaat / oud-winnaar

Rawathe Keijzers
Journalist (Hitkrant)

Thijs van der Klugt
Muzikant / Producer

Ivo Maissan
Klein Haarlem

Henkjan Onnink
Agents After All

Axel van Oort
Muzikant

Jochem Tromp
Soepermarkt

Joost Verhagen
Haarlemse Popscene

Jasper van Vugt
Docent / journalist

Marijn Westerlaken
Geertruida / Alles Los

Yorick van Norden
Muzikant / Oud-winnaar RAA 

 
Jury

Jury Finale Rob Acda Award 2016/2017

Maarten Claus

Maarten Claus is op verschillende vlakken actief in de Haarlemse culturele wereld. Hij organiseert kunstfestival Parksessies, Patro University, Patro Doc, Begane Grond en is betrokken bij broedplaats Klein Haarlem. Hij was jaren popjournalist voor Haarlems Dagblad en is nu al enkele jaren juryvoorzitter van de Rob Acda Award. 


Kelsey Coockson

Kelsey Coockson is A&R/Creative Manager bij Universal Music Publishing. Voorheen liep ze stage bij Caro Emerald en was ze werkzaam als redacteur/talentscout bij 3FM.


Daniel Nagelkerke

Op 16 jarige leeftijd begon Daniël Nagelkerke als programmeur van punk shows in De Bakkerij, Castricum. Na studie in Haarlem ging hij in 2008 als dance marketeer bij Patronaat aan de slag,  waar hij tegenwoordig zowel programmeur als marketeer is, met focus op het heavy segment, hiphop en elektronische muziek.

 


Paul Heijink

Als hoofd management is Paul Heijink bij Kaiser Management mede verantwoordelijk voor het succes van onder andere Chef' Special en Bade. Daarnaast is hij onderdeel van de selectiecommissie van de Popronde en hij maakt zich sterk voor zijn plantenlabel Kaiser Records. De Music Management opleiding van de HKU Kunst & Economie maakt tevens gebruik van zijn expertise.

Suus de Groot

Jullie kennen Suus de Groot natuurlijk als het toonbeeld van Sue the Night. Daarnaast zijn zij dit jaar de huisband van De Wereld Draait Door, verantwoordelijk voor het inkleuren van de media items. Bij discopop groep Cirque Valentin stond zij tevens aan de voorste linie als een van de frontvrouwen. 

Jury Vierde Voorronde Rob Acda Award 2016/2017

Tobias Huveneers

Tobias is organisator van het Young Art Festival in Beverwijk en daarbij ook verantwoordelijk voor de muzikale programmering van dit artistieke festival. Ook is hij programmeur bij Podium Victorie in Alkmaar en runt hij het creatieve boekingskantoor Oerknal Producties.
Maarten Claus

Maarten is projectleider van Patro University en Parksessies. Daarnaast is Maarten werkzaam als freelance journalist. Parksessies is een vierdaags -, theater-, en kunstfestival in de merhout. Patro University draait volledig om het ontwikkelen van jezelf als artiest. Schrijven over popmuziek doet hij voor s Dagblad.

 

Lisa de Jongh

Lisa de Jongh is afgelopen oktober toegetreden tot het programmeursteam van . Daarvoor was ze onder meer werkzaam voor Sugarfactory, Paradiso en Amsterdam Woods. Ze houdt zich dagelijks bezig met het boeken van bands voor alle zalen van en heeft contacten met vele boekers en managers. Lisa is altijd opzoek naar nieuw talent om een plek te geven in de agenda, dus probeer op te vallen!

 


Bert Zaremba

Bert Zaremba is mede-eigenaar / label manager van het platenlabel en muziekplatform GEERTRUIDA. Deze geboren Haarlemmer is al jaren actief als muzikant in Haarlem bij diverse bands zoals Floris Bates en Treasure of Grundo. Daarnaast is hij ook werkzaam bij Popronde Nederland als coördinator van de Popronde Haarlem. Je kunt hem misschien ook kennen van zijn laatste project de 'Geertruida Cassette Club'!

 

Nadieh Bindels

Opgegroeid tussen de toffe albums, trommels en muzikanten is een passie voor muziek er bij Nadieh met de paplepel ingegoten. Ze is één van de jongste hoofdredacteuren van VPRO’s 3voor12. Voor de lokale afdeling Noord-Holland houdt Nadieh nauwlettend in de gaten welk muzikaal talent er upcoming is, wie gesupport kunnen worden en wat er zich nog meer allemaal afspeelt in het Noord-Hollandse muzieklandschap. Daarnaast schrijft ze voor Haerlems Bodem en OOR!

 

Jury Derde Voorronde Rob Acda Award 2016/2017

Wouter Groenhart

Wouter is bassist, zanger en oprichter van de band Rubbermade. Tevens actief als bassist in Cheerful Fruitflies en De Shit. De Rob Acda Award is hem niet onbekend. In 2002 sleepte hij met de band Cheesy Victims als eerste Haarlemse metalband de 1e prijs in de wacht. Eerder Schopte hij het tot de 2plaats met de band Fettalacrack. Jarenlang was hij bekend gezicht als barmedewerker en presentator op de brandavonden in de Haarlemse oefenruimtes van Daisy Bell Daarnaast heeft deze eigenzinnige popmuzikant ook nog eens het conservatoriumdiploma op zak.

 

Maarten Claus

Maarten is projectleider van Patro University en Parksessies. Daarnaast is Maarten werkzaam als freelance journalist. Parksessies is een vierdaags muziek-, theater-, en kunstfestival in de Haarlemmerhout. Patro University draait volledig om het ontwikkelen van jezelf als artiest. Schrijven over popmuziek doet hij voor Haarlems Dagblad.

 

Joshua Baumgarten

Joshua Baumgarten owner of The Irrational Library shop, mover and shaker in Haarlemtown, cracking the whip and getting shit done for 16 years, the Rock and Roll Poet Laureate of the Patronaat, a pretty cool dude and a damn good MC at festivals such as Klikofeest, the Burlesque Circus and Bevrijdingspop Haarlemtown.  Without Joshua, Haarlemtown would be just a little less interesting!

 

Martijn Mannak

Martijn is boeker bij Full Spectrum en werkt met artiesten als Agent Fresco, Marble Sounds, Merdan Taplak en The Yukon Club. Hij richt zich voornamelijk op bands met een randje, eigen geluid en uitstraling. Martijn doet naast het boeken ook echt een hele hoop andere dingen.

 

Timo Sipkema

Timo's arbeidsgeschiedenis is een boekwerk wat niet in drie zinnen is te omvatten. In het verleden heeft hij zelf in verschillende bands gezeten waaronder "Sure! Conflict!". Dit heeft de deuren geopend naar een carrière in de muziekindustrie. Naast dat hij werkzaam is voor bevrijdingspop is Timo bedrijfsleider in Patronaat. Tevens is hij daar manager zaalverhuur. Verder maakt Timo zich sterk als stagemanager bij Jam de la Crème. Sipkema, wie kent hem niet?

 1 2 3 >  Last ›