Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2017/2018 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Wakepoint wint laatste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Line-up finale Rob Acda Award bekend

Afgelopen vrijdag vond de vierde en tevens laatste voorronde van de Rob Acda Award plaats in Patronaat. Wakepoint wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de vierde finaleplek in de wacht. Samen met Lisa & the Lumberjacks, Mantra en Palms staan zij in de finale op 18 maart. Hiermee maken ze kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Wakepoint verraste de juryleden vrijdagavond door met volle overtuiging op en vóór het podium te staan. De jury vond dat zij muzikaal een bizarre mix neer weten te zetten met een goede energie die van begin tot eind weet te boeien. Starfish werd met hun frisse mix van ska, reggae en punk verkozen tot runner-up van de avond. 

Starfish kwam hierdoor samen met Tender Chunks in Gravy, Anne Groen en You Are Not Wrong in de runner-up poule terecht. De jury moest naast een jurywinnaar ook de beste runner-up uit die poule benoemen en de heren van You Are Not Wrong gingen er met die eer vandoor. 

Naast een jurywinnaar en een overall runner-up werd de overall publieksprijs uitgereikt aan The Syrens. Zowel online als offline was het duidelijk: The Syrens moest de publieksprijs met een overweldigend aantal stemmen winnen. 

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Wouter Groenhart (Rubbermade), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Jochem Tromp (Soepermarkt) en Willem Bloem (Flowerhouse). Elspeth de Jong heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award de laatste voorronde vastgelegd. Haar zes beste foto’s zijn vanaf 21 februari te zien in Café Pitcher.

De finale vindt plaats op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat. Lisa & the Lumberjacks, Mantra, Palms, Wakepoint, You Are Not Wrong en The Syrens strijden dan om de felbegeerde beker en een mooi prijzenpakket. William Maail, Jostijn Ligtvoet, Dave Stoker of Elspeth de Jong gaat die avond naar huis met de Rob Acda Foto Award. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl.

Let op! The Hedrens vervangt Phil's Neighbours

Door omstandigheden kan Phil's Neighbours helaas niet meer meedoen met de laatste voorronde van de Rob Acda Award. Hiervoor in de plaats is er een zeer goede vervanger gevonden: The Hedrens zullen hun plaats in de laatste voorronde overnemen!

Hierdoor ziet de avond er als volgt uit:

// Wakepoint
// Tiger Pilots
// Joshua Aaron Music
// Starfish
// The Syrens
// The Hedrens

Vierde voorronde Rob Acda Award, 5 februari 2016!

PALMS winnaar derde voorronde Rob Acda Award

Het nieuwe jaar is afgelopen vrijdag goed ingeleid met de derde voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016.  PALMS sleepte tijdens deze voorronde de juryprijs in de wacht. Samen met Lisa and the Lumberjacks en Mantra, zijn zij door naar de finale op 18 maart. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Hoewel het voor de enthousiaste jury weer een lastige beslissing was, met veel verschillende muziekstijlen, kwamen zij toch tot een besluit en werd PALMS de winnaar van de avond. Volgens de jury spelen de jongens “strakke indie slackerrock die het publiek volledig wist op te zwepen”.

Palms wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen, online kreeg Grapevine Collection de meeste stemmen. Door de meeste stemmen in de zaal kwam PALMS uiteindelijk toch als favoriet naar boven. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Grapevine Collection (tweede in de publieksstemming) nog een kans op een felbegeerde finaleplek. Dit geldt ook voor de runner-up van de avond, You Are Not Wrong. Die de jury prees om hoe zij met hun fijne mix van alternatieve rock, iedereen wisten mee te slepen in hun psychedelische wereld.

De jury bestond deze derde voorronde uit: Wouter Groenhart (Rubbermaid), Maarten Claus (Parksessies / muziekjournalist), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Marijn Westerlaken (Alles Los / Geertruida) en Willem Bloem. William Maail fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 2 februari tot en met 1 maart.

De laatste voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 vindt plaats op vrijdag 5 februari in het Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Tiger Pilots, Joshua Aaron, Starfish, The Syrens en Wakepoint het tegen elkaar opnemen. Els Peth is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets voor zowel de vierde voorronde als de finale zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›