Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2017/2018 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

THE RED17 WINT ROB ACDA AWARD 2010/2011

De energieke rockband THE RED17 heeft vrijdagavond 8 april de Rob Acda Award 2010/2011 gewonnen in Patronaat. De rootsrock van We Stole The Zebra en de ‘folkpopamericana’ van Pilot Paco scoorden ook punten bij de jury. Zij wonnen de tweede en derde plaats. De publieksprijs en de optredens op Young Art Festival en Beeckestijnpop zijn gewonnen door We Stole The Zebra.

De jury zei over THE RED17: ‘Mooie originele lijnen en melodieën’, ‘Ze gaan als de brandweer’ en ‘Een band met groeimogelijkheden’. De band gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit het openingsoptreden op het Haarlemse Bevrijdingspop, een backdrop van 6m2 en 500 buttons van merchandise.nl, en een optreden op Mixtream Festival.

Vanaf 1 september 2011 kunnen muzikanten uit de regio Haarlem zich aanmelden voor de Rob Acda Award 2011/2012.

Sanne Glasbergen wint Rob Acda Foto Award 2010/2011

Sanne Glasbergen, Niels Watermulder, Caroline Homburg en Remco Brinkhuis
waren de vier geselecteerde fotografen voor de Rob Acda Foto Award 2010/2011. Ieder van hen maakte een fotoserie van één van de voorrondes van de Rob Acda Award. De jury koos unaniem voor Sanne Glasbergen als winnaar.

De jury omschreef de fotoreeks van Sanne als “Rock ’n Roll” en “Technisch goed”. Ook vonden ze dat haar foto’s echt muziek uitspreken, en het meest opvallend zijn van de vier finalisten.

De foto’s van Sanne zullen op 8 april geëxposeerd worden in de foyer van Patronaat, tijdens de finale van de Rob Acda Award. Daarnaast wint ze o.a. foto-opdrachten voor onder meer LiveXS en Bevrijdingspop en €300,- aan fotodrukken bij Coloron.

Rob Acda Award krijgt eigen Stichting

Afgelopen jaar vierde de Rob Acda Award haar vijftienjarig jubileum. De zestiende verjaardag van Haarlems bekendste muziekcompetitie wordt echter nog grootster gevierd. De Award krijgt namelijk haar eigen Stichting. Rachel Huneker, coördinator van de Rob Acda Award 2009-2010, is aangesteld als projectleider van de Stichting. Zij zal zich inzetten om het concours verder te professionaliseren en een nieuw elan te geven.

Lees meer...

‹ First  < 16 17 18