Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2017/2018 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Baptist wint juryprijs én publieksprijs Rob Acda Award 2012/2013

Afgelopen vrijdag won het elektronische live duo Baptist zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Rob Acda Award 2012/2013! Baptist nam het tijdens een finale van hoog niveau op tegen The Mieters, Orgaanklap, Field of Steel en Who vs Who in de Grote Zaal van Patronaat. Baptist trok alles uit de kast met visuals, een koor en een eigengemaakte DJ booth. Ze gaan naar huis met o.a. het openingsoptreden van Bevrijdingspop, een voorprogramma in Patronaat en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel van € 200.

De jury zei over Baptist: “De visuals waren echt helemaal te gek en betoverend. Baptist is jong en pril. Jullie kunnen een (inter)nationale plek veroveren! De jury kiest voor de toekomst.”  Het lot van de finalisten lag in de handen van juryleden Tijs van Liemt (Serious Talent 3FM), Ivo Maissan (Manager Baskerville en KBFL Publishing), Bart van Liemt (Zanger van o.a. The Sheer), Henkjan Onnink (Agents After All) en Tobías Huveneers (Young Art Festival).

Ook werd er gretig gestemd door het publiek in de goedgevulde zaal. Baptist bemachtigde de publieksprijs en het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een betaald optreden in Café Stiels. Ook wist Baptist de organisaties van diverse festivals te overtuigen en namen een optreden op Young Art Festival en Mixstream festival mee naar huis.

Who vs Who maakte ook indruk op de jury door goed, gedreven en strak spel en wonnen de tweede plaats. Who vs Who neemt o.a. 500 buttons van Merchandise.nl mee naar huis. Field of Steel werd derde en gaat ervandoor met een waardebon van €75 van Alphenaar Muziekhandel en won daarnaast het betaalde optreden op Beeckestijnpop.

Vanaf 1 september 2013 kunnen muzikanten uit de regio Haarlem zich aanmelden voor de Rob Acda Award 2013/2014.

 

Voor meer informatie kun je terecht op www.robacdaaward.nl.

Wat is de Rob Acda Award?

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket.

Uit alle aanmeldingen worden 24 acts geselecteerd, die het tegen elkaar op nemen in vier voorrondes. Elke voorronde wordt er een winnaar gekozen door de professionele jury. Vanaf editie 2012/2013 deelt de Rob Acda Award een publieksprijs uit aan het einde van elke voorronde. De band die de meeste stemmen van het publiek krijgt maakt, naast de door de jury gekozen winnaar, nog kans op een plek in de finale en een prijs. De jury zal na alle voorrondes uiteindelijk bepalen welke band een plek in de finale krijgt.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de (veel te vroeg) overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things.

Bekende winnaars en finalisten zijn Ethereal, Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer, The Hype en FunkAbilities (voorloper Chef'Special). De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd.

Finale Rob Acda Award 2011-2012 door Stichting STAD

‹ First  < 14 15 16 17 18 >  Last ›