Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2017/2018 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Wat is de Rob Acda Award?

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket.

Uit alle aanmeldingen worden 24 acts geselecteerd, die het tegen elkaar op nemen in vier voorrondes. Elke voorronde wordt er een winnaar gekozen door de professionele jury. Vanaf editie 2012/2013 deelt de Rob Acda Award een publieksprijs uit aan het einde van elke voorronde. De band die de meeste stemmen van het publiek krijgt maakt, naast de door de jury gekozen winnaar, nog kans op een plek in de finale en een prijs. De jury zal na alle voorrondes uiteindelijk bepalen welke band een plek in de finale krijgt.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de (veel te vroeg) overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things.

Bekende winnaars en finalisten zijn Ethereal, Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer, The Hype en FunkAbilities (voorloper Chef'Special). De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd.

Finale Rob Acda Award 2011-2012 door Stichting STAD

DRESS UP DOLLS WINT ROB ACDA AWARD 2011/2012

Dress Up Dolls heeft vrijdagavond 30 maart de Rob Acda Award 2011/2012 gewonnen in de grote zaal van het Patronaat.  Ze mochten als laatste het podium betreden en gaven voor een goed gevulde zaal een strakke en foutloze show weg. De band ging naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een optreden op het Houtpodium van het Haarlemse Bevrijdingspop, een waardebon van Musicmaniacs ter waarde van €200,- en een backdrop van Merchandise.nl

De jury zei over Dress Up Dolls: ‘Erg sterk, goed op elkaar ingespeeld. Ze geven elkaar de ruimte. Deze band kan heel wat bereiken, veel optreden moet lukken, daar zijn ze ZEKER goed genoeg voor.’

Good Meat scoorde ook punten bij de jury en wonnen de tweede plaats. Daarnaast bemachtigden zij de publieksprijs, het optreden op Mixtream festival en Young Arts Festival. De derde plaats werd gewonnen door Headwear en het optreden op Beeckestijnpop ging naar de deelnemers van de eerste voorronde, Orgaanklap.

De winnaar van de Rob Acda Foto Award, Robin Looy, heeft een mooie rapportage gemaakt van de avond die binnenkort te zien is op de website.

Vanaf 1 september 2012 kunnen muzikanten uit de regio Haarlem zich aanmelden voor de Rob Acda Award 2012/2013

Voor meer informatie kun je terecht op www.robacdaaward.nl.

 

‹ First  < 14 15 16 17 18 >