Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2017/2018 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

PALMS winnaar derde voorronde Rob Acda Award

Het nieuwe jaar is afgelopen vrijdag goed ingeleid met de derde voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016.  PALMS sleepte tijdens deze voorronde de juryprijs in de wacht. Samen met Lisa and the Lumberjacks en Mantra, zijn zij door naar de finale op 18 maart. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Hoewel het voor de enthousiaste jury weer een lastige beslissing was, met veel verschillende muziekstijlen, kwamen zij toch tot een besluit en werd PALMS de winnaar van de avond. Volgens de jury spelen de jongens “strakke indie slackerrock die het publiek volledig wist op te zwepen”.

Palms wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen, online kreeg Grapevine Collection de meeste stemmen. Door de meeste stemmen in de zaal kwam PALMS uiteindelijk toch als favoriet naar boven. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Grapevine Collection (tweede in de publieksstemming) nog een kans op een felbegeerde finaleplek. Dit geldt ook voor de runner-up van de avond, You Are Not Wrong. Die de jury prees om hoe zij met hun fijne mix van alternatieve rock, iedereen wisten mee te slepen in hun psychedelische wereld.

De jury bestond deze derde voorronde uit: Wouter Groenhart (Rubbermaid), Maarten Claus (Parksessies / muziekjournalist), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Marijn Westerlaken (Alles Los / Geertruida) en Willem Bloem. William Maail fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 2 februari tot en met 1 maart.

De laatste voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 vindt plaats op vrijdag 5 februari in het Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Tiger Pilots, Joshua Aaron, Starfish, The Syrens en Wakepoint het tegen elkaar opnemen. Els Peth is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets voor zowel de vierde voorronde als de finale zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl

Interview met de winnaars tweede voorronde, Mantra!

Interview met de winnaars van publieksprijs en de juryprijs tweede voorronde Rob Acda Award 2015/2016, Mantra!

Hoe hebben jullie de eerste voorronde ervaren? 

Heel positief. Er was van tevoren duidelijkheid over hoe de avond zou verlopen. Veel leuke mensen en goeie muziek

Hoe hebben jullie je voorbereid op de eerste voorronde? 

We hebben een set voorbereid van plus-minus 20 minuten waar we volgens onszelf zoveel mogelijk veelzijdigheid mee tonen.

Hoe vonden jullie je optreden zelf gaan?

Er waren aan het begin wat problemen met de line-check, waardoor het wat moeizaam op gang kwam. Maar naarmate we doorspeelden kwam er meer energie waardoor we van elkaar en van het publiek konden genieten.

Wat vonden jullie van de andere acts?

We voelden zeker concurrentie, goed dus. De ene band sprak ons meer aan dan de andere, maar er zaten zeker hele creatieve en strakke bands tussen.

Hoe hebben jullie je overwinning gevierd?

We hebben onze overwinning gevierd door het gewonnen Jack Daniels-pretpakket eens flink te misbruiken. (:

Hoe schatten jullie je kansen in de finale?

Niet bepaald, we verheugen ons nu al heel erg op de finale en winnen zou heel mooi zijn!

 

Mantra wint tweede voorronde Rob Acda Award!

De tweede voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 is gewonnen door Mantra. De band gaat samen met de winnaar van de eerste voorronde, Lisa & the Lumberjacks, door naar de finale op 18 maart 2016. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Voor de jury was het weer een moeilijke avond. Met zoveel variatie op een avond is het lastig om maar één winnaar aan te wijzen. Toch waren ze er allemaal over uit: Mantra is de winnaar van de avond. “Ze zetten vanaf het eerste nummer een sfeer neer waar het publiek niet omheen kan, er staat echt een band op het podium!”.

Het publiek dacht er blijkbaar hetzelfde over als de jury. Mantra stak met kop en schouders boven de rest en sleepte daarmee de publieksprijs in de wacht. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Star Atlas (tweede in de publieksstemming) nog een kans op die felbegeerde finaleplek. Dit geldt overigens ook voor Anne Groen, die door de jury verkozen werd als runner-up. “Anne heeft een mooie, mysterieuze sound. Bovendien zoekt de zangeres naar spanning binnen het popgenre en dat is een hele grote plus!” Een welverdiende tweede plek voor de enige vrouwelijke deelneemster van de avond dus.

De jury bestond deze tweede voorronde uit: Wouter Groenhart (Bestuur / Daisy Bell), Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Marijn Westerlaken (Geertruida) en Adriaan Muts (Full Spectrum Bookings).

Jostijn Ligtvoet, deelnemer van de Rob Acda Foto Award, heeft de avond vastgelegd en zal zijn zes beste foto’s exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 24 december tot en met 21 januari.

De derde voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 vindt plaats op vrijdag 9 januari in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Grapevine Collection, Babyshakers, You Are Not Wrong, 12:04, Anouk Slik en PALMS het tegen elkaar opnemen. William Ejam Maail is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl

 

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›