Deelnemers

Deelnemers vierde voorronde, Rob Acda Award 2015/2016

Tiger Pilots
Tiger Pilots is een basgedreven indierockband uit Amsterdam. Hun Sound laat zich omschrijven als dansbaar en donker, met een enorm gevoel voor poppy hooks. Ook in het langzamere werk blijven ze overeind staan met catchy melodieën. Met invloeden uit de post-punk en new wave van de jaren '80 maar tegelijkertijd met beide benen in het nu creëren ze een sound die onmiskenbaar Tiger Pilots is.

Wakepoint
Wakepoint is een punk/electronics band uit Alkmaar. Met High NRG synthesizer partijen, drukke gitaren en een overstuurde charismatische frontman, komt de vierkoppige band in eerste opzicht behoorlijk in your face over. Wie echter wat beter luistert, komt er al snel achter dat het meer is dan alleen maar herrie! Inspiraties: o.a. The Prodigy en Enter Shikari. 

Joshua Aaron 

Een melancholische mix van Soul, singer-songwriter met invloeden uit de jazz en progressieve rock.

De muziek van Joshua Aaron is een brede verzameling van stijlen. Door zijn liefde voor reizen, zijn klassieke verleden en huidige opleiding is zijn muziek een mix van verschillende stijlen bij elkaar. Joshua Aaron begon met schrijven op zijn 16e levensjaar en trad veel solo op. Inmiddels heeft hij een driekoppige band achter zich staan en in het najaar van 2015 wordt zijn debuut-EP 'Castle of Life' gereleased. Starfish
Dit Heemskerkse viertal brengt dansbare ska, maar kan het publiek ook los laten gaan op snoeiharde punk! Eerder won dit Ska-Punk kwartet al de IJmond Pop Prijs 2013 en kon daarmee de titel van “heuse festivalband” in hun zak steken. Met optredens door het hele land waaronder Paradiso Amsterdam, Magneetfestival en de Nijmeegse Vierdaagse zijn ze overal te vinden voor een punky reggae party. Dus zet je zonnebril op en trek je dansschoenen aan, want Starfish maakt er een zomers feestje van!

 


The Syrens

The Syrens is een pop-folkband met keltische invloeden bestaande uit zes zingende meisjes (Natalie Gluschke, Daantje de Klerk, Iris van Dijk, Rosalía Zepeda Alonzo, Inez Moes en Marie Koet). De liedjes worden begeleid door piano of gitaar en hier en daar een tamboerijn. De meisjes kwamen in 2012 voor het eerst bij elkaar om een eenmalig optreden te doen op een talentenavond op hun toenmalige middelbare school. Doordat ze op deze avond gescout werden door het HIT (Het Haarlems Interscholair Toernooi) volgde er een tweede optreden waarmee ze het toernooi wonnen. Vanaf toen besloten de meisjes door te gaan met het maken van hun muziek en meer op te gaan treden. Inmiddels hebben The Syrens o.a. op de Uitmarkt, het Haerlemsche Helden Festival en Bevrijdingspop gestaan, iets wat ze in 2012 niet gedacht hadden. 

 

Deelnemers derde voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Grapevine Collection

Grapevine Collection geeft muzikale energie, waardoor je spontaan gaat bewegen en wil dansen.De muzikanten produceren eigen werk met een oorspronkelijke sound, waarbij invloeden van funk, dance en pop, hoorbaar zijn.  De krachtige vocalen van de zangeres zijn warm, soulfull en expressief. Ze bereiken direct iedereen die aanwezig is.  Het publiek hoort funky, dancy grooves en stuwende muzikale ritmes van bas en drums voorbij komen. Er ontstaat energie door de catchy, ritmische geluiden van de gitaar. De warme keyboard tonen smelten alle muzikale onderdelen samen, tot een complete sound.

Babyshakers

In 2015 dachten Luuk, Roel, Coen en Bart dat het een leuk idee zou zijn om een punkband te beginnen. Dat was het godverdomme niet. Jezus, wat een takkeherrie. Luister maar.


 

You Are Not Wrong 

Wij zijn You Are Not Wrong, een relatief gezien nieuwe band. Stan en Teun kennen elkaar sinds lange tijd en hebben samen in de muzikaal succesvolle band Personal Preference gezeten. Toch wilde Stan een andere richting inslaan en vroeg Nino om te drummen. Een driemans-formatie met de volgende bezetting was het gevolg: Nino, op drums, Teun, als basgitarist, en Stan als zanger/gitarist. Met invloeden van Radiohead, Muse, The Smiths, The Strokes maar ook Triggerfinger en Jeff Buckley hopen wij een breed scala aan muzikaliteit te brengen. Al onze muziek is zelfgeschreven en uiteraard hebben we ook een eigen sound.

12:04

12:04 zet een strakke show neer, met veel energieke, maar ook rustige momenten. 12:04 brengt met een crossover van Rock, Funk, Rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno NU!. Deze verrassende mix, voortkomend uit de diverse muzikale achtergronden van de bandleden, zorgt voor een eigenwijze en herkenbare sound die je pakt en meesleept.

Anouk Slik

Een singer-songwriter uit Haarlem. Van jongs af aan schrijf ik veel verhalen en poëzie in dagboeken, maar toen ik op mijn 17e een gitaar in handen kreeg, begon ik deze teksten ook te verwerken in liedjes. Sinds afgelopen december ben ik actief bezig met optreden en het uitbrengen van mijn songs. In muziek ben ik altijd op zoek naar melodische harmonieën die je meevoeren door de diepere betekenis van een song. Ik bezing mijn gevoelens, avonturen en herinneringen in liedjes met poëtische teksten onder begeleiding van dromerig gitaarspel en meerstemmigheid.

PALMS

Vier koppige indie rock band PALMS maken energieke gitaar gedreven popliedjes met invloeden van bands als The Strokes, Phoenix, The Wombats, en Darwin Deez. De mannen van PALMS vormde de band op de Herman Brood Academie in Utrecht (3 van de 4 leden komen uit regio Haarlem). Bestaande uit Morris Brandt (Gitaar, Lead Vocals), Gilles van Wees (Lead Gitaar, Backing Vocals) Pim van der Meulen (Drums, Backing Vocals) en Ties Bogers (Bas, Backing Vocals). De tweede jaars studenten willen niets liever dan hun muziek ten gehore brengen.

Deelnemers tweede voorronde Rob Acda Award 2015/2016

70's Lockdown

70's Lockdown is a band were it all depends on the fun of making music. This three piece band is formed by the bass player, lead singer and keyboard player: Ben van Lieshout, lead guitarist: Djonno Sijtsema and the drummer/percussionist: Boaz van Willigenburg.


Facebook

Website

Calculated

Calculated is een band die zich heeft toegewijd aan het spelen van progressive rock. De jaren '70 zijn duidelijk terug te horen maar modernere, zwaardere klanken duiken ook dikwijls op. Als je houdt van veel dynamiek, creativiteit, sfeervolle tweestemmige zang en progrock met een lekker rauw randje zit je goed!

Facebook
Website 

Star Atlas

Star Atlas maakt energieke en eigenzinnige Indie Rock. Sterke melodieën die de aandacht grijpen. Sfeervolle en bombastische stukken wisselen elkaar af in eigentijdse arrangementen. De dynamische rocksongs met elektronische randjes gaan van klein en gevoelig tot krachtige, grootse climaxen en weer terug!

Facebook
Website 


Laid To Waste

Laid to Waste is een groove metal band uit de Bollenstreek. Deze band bestaat uit vijf jonge gasten die pak hem beet een jaar geleden bij elkaar gekomen zijn om vette shit te gaan maken. Het resultaat hiervan is keiharde metal, vol energie en met een groovy feel. Inmiddels is de eerste EP verschenen, getiteld Neckbreaker. Deze is gratis te luisteren en downloaden op alle online platforms.
Facebook
Website 


Anne Groen

Anne Groen is een singer-songwriter uit het Noord-Hollandse Noord-Scharwoude. Haar sympathieke stem brengt gevoelige klanken voort, met af en toe felle uithalen. Ze is een geboren performer van kleurrijke pop met alternatieve, psychedelische twists, een tintje rock, maar altijd met een eigen, teasing sound. Jefferson Airplane, Selah Sue, Sia, Tori Amos en Yori Swart zijn haar inspiratiebronnen. 

Facebook

Mantra 

Mantra is een jonge alternatieve grunge band uit Haarlem. Stevige gitaren, veel reverb, melodieën en een rauwe zang staan centraal in de muziek. Hun invloeden bestaan zowel uit progressieve rock als grunge uit de jaren ‘90.

Facebook

 < 1 2 3 4 5 >  Last ›