Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Deelnemers eerste voorronde

 

CASUAL FIRE

 

 

In het voorjaar van 2012 kwam Casual Fire voor het eerst bij elkaar. Na het eindexamen op het ECL vond de band een zangeres met een eigen stemgeluid. Casual Fire is een eigentijdse mix van rock met soul, funk en jazz, een beetje geinspireerd op Fleetwood Mac en Pink Floyd, maar verder vooral zichzelf. Af en toe rauw, soms zacht, maar altijd met een scherp randje. En dat komt dan weer grotendeels door de unieke donkere stem van de pas 17-jarige zangeres.

 


GALLOWAY HILL

 


Galloway Hill is gevormd in Haarlem, en op dit moment actief in het grootste deel van Noord Holland, met als hoogtepunten het spelen in P60, het bemachtigen van de tweede plaats in de IJmond Popprijs, en het live spelen in de 3FM studio. Het trio komt voort uit voormalige band "Jørdy en de Snelle Mannen". De naam "Galloway Hill" staat voor een nieuw hoofdstuk op het gebied van muziek, uitstraling en presentatie, waar de nieuwe EP, uitgebracht in maart 2013, een goed voorbeeld van is. De band brengt hierin de bekende "Vuige Rock 'N Roll" ten gehore aan het publiek, ter aantoning van een eigen, maar toch erg toegankelijke sound.

 


THE CIRCLE ENDS

 

 

Dutch-Swiss metal band The Circle Ends has a knack for essence. Why get out of bed if you don’t know what your primary incentives are? Steff, lead singer, and TimQ, guitarist, aim for the one thing complex matter evolves around. Their new EP ‘The Circle Ends’ captures this longing for meaning. And beware: it’s not just their solid acoustics that you’ll hear. The result: rock that is both powerful and thought provoking. With at its very core, a message that is both bold and hopeful.

 


DR. JOE

 

 

Dr. Joe begon in de herfst van 2012 als een driekoppige formatie met muziek maken die het best te omschrijven valt als rauwe bluesrock. Het trio is in de wereld geroepen met als doel om mensen te laten zien waar hun idealen liggen en mensen nog één keer te laten proeven van de 60’s en 70’s blues, die ongetwijfeld in ieders hart rust. Na veel optredens, o.a. in het voorprogramma van The Deaf, doken de heren de studio in. De eerste EP is op 28-09 gereleased in Kompleks te Heerhugowaard.

 


DE MARGINALEN

 

 

De Haarlems/Zaanse Marginalen zijn ooit begonnen met het coveren van rare en obscure nummers uit de jazz, blues, roots en alternatieve pop. Inmiddels heeft deze zesmansformatie zich ontwikkeld tot een eigengereide, energieke live-act die niet alleen Engelstalige novelty tunes speelt, maar ook veel eigen Nederlandstalig werk. De rode lijn in al die nummers is het vertellen van verhalen en een opgewekte, zwarthumoristische kijk op de wereld in crisis. De zompige blues, jazz en crisismuziek van De Marginalen is geworteld in het verleden en hyperactueel ineens.

 


THE SYRENS

 

 

The Syrens zijn zes meisjes uit Haarlem en omstreken. We zingen meerstemmige liedjes begeleid door piano en gitaar, ritme met tamboerijn voor intieme optredens en met band voor grotere optredens. We bestaan nu bijna twee jaar. Het is ooit begonnen als een eenmalig optreden op een open podium avond op school, maar we groeide snel door. Er werden verschillende wedstrijden gewonnen, zoals HIT, Show’m en Popsport. Onze muziek wordt vaak omschreven als pop-folk met een Keltisch randje. De langzame liedjes zijn wat meer singersongwriter achtig, maar het Keltische blijf je terughoren, dit is de rode draad door onze muziek heen. Er zijn eigenlijk geen bands waar we mee te vergelijken zijn, maar inspiratie halen we uit Fleetfoxes en First Aid Kit.

 

Tickets zijn hier te verkrijgen.

Selectie Rob Acda Award 2013/2014

Na een loodzware selectieprocedure is de jury eruit. De deelnemers van de Rob Acda Award 2013/2014 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond.

De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 8 november

Acts: Casual Fire – The Circle Ends – Dr. Joe – Galloway Hill – De Marginalen – The Syrens

Fotograaf: Remco van der Kruis

Tweede voorronde – 6 december

Acts: Colt Nevada – Goldsick Monkey – Merixxx & Ray – 12:04 - Spoon Lifts Moon – Wheatfield

Fotograaf: Jon van Schaik

Derde voorronde – 3 januari

Acts: The Crying Whales – Hello April – Kilimandjaro – We Patriots – De Wolkenshow – Woven Branches

Fotograaf: Joséphine Kurvers

Vierde voorronde – 7 februari

Acts: First E – L.E.D. (Les Enfants Durs) – Lauriefish – The Legs – Starfish – T & Sugah

Fotograaf: Mitch Wolters

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2013/2014 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat elke keer open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 5,- in de voorverkoop, en € 6,- aan de deur. Tevens is er dit jaar voor het eerst een passe-partout te koop. Hiermee krijg je toegang tot alle vier de voorrondes én de finale! De voorverkoop is gestart via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 21 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald, waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

 

 

Deelnemers finale - 5 April

The Mieters - “60’s nederbiet band met liedjes over meisjes.”

De roots van The Mieters liggen dan wel in de Amsterdamse en Zaanse punkscene, maar sinds 2008 gaan ze helemaal los door het benadrukken van 60’s klanken. Ze laten zich inspireren door Het, ZZ en The Beatles en dit zorgt voor een hele unieke sound. The Mieters zullen ook 5 april laten horen hoe cool Nederbiet wel niet is.

Orgaanklap - “Eigentijdse frisse progressieve power”
Rockerman Rockstar stak eens zijn wijsvinger en pink in de grond, daar groeide een Orgaanklap uit. Zij voeden zich met glitters en flikkers en groeit langzaam zo groot dat niemand er meer onderuit kan. Orgaanklap is klaar om terug te slaan na het tragische ongeluk van de drummer en niks brengt hun meer van hun pad. De mannen zullen tijdens de finale iedereen die hen ooit heeft afgeschreven laten uitbreken in angstzweet.

Field of Steel - "Your daily dose of brain damage!"

No non-sense rock, vier jonge mannen met een passie voor het liefst zo luid mogelijke muziek, dat is Field of Steel. Field of Steel wordt vooral geïnspireerd door ‘90s hardrock en grunge band geluiden maar ook door acts zoal Soundgarden, Nirvana en Led Zeppelin. De inspiratie die ze uit deze elementen opdoen geven ze hun eigen draai waardoor zij rock in een modern jasje creëren. Met strakke songs en kneiterharde drums blazen zij tijdens de finale iedereen weg!

Baptist - "Electronic live music"

Baptist is een echt jong Haarlems mannen-duo dat al acht jaar samen muziek maakt. Samen zorgen zij voor echte luisterbare elektronische dansmuziek. Beide mannen zijn super muzikaal en Matthijs bespeelt zelfs ongeveer elk instrument dat er bestaat. Het soort muziek is niet in een hokje te plaatsen, zij zullen iedereen namelijk verrassen met invloeden uit o.a. ambient, techno en zelfs dubstep!

Who vs Who - "Catchy pop/rock en een energieke liveshow"

Who vs Who speelt catchy poprock en laat zich inspireren door artiesten als Paramore en Fall Out Boy. Vorig jaar produceerde de band nog hun eerste singel met niemand minder dan Ted Jensen (Paramore, Greenday). Na het winnen van verschillende muziekcompetities, een hele bak podiumervaring én een CD in de planning is Who vs Who helemaal klaar om deze Rob Acda Award te bestormen met hun energie en catchy nummers! 

‹ First  < 6 7 8