Deelnemers

Selectie Rob Acda Award 2013/2014

Na een loodzware selectieprocedure is de jury eruit. De deelnemers van de Rob Acda Award 2013/2014 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond.

De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 8 november

Acts: Casual Fire – The Circle Ends – Dr. Joe – Galloway Hill – De Marginalen – The Syrens

Fotograaf: Remco van der Kruis

Tweede voorronde – 6 december

Acts: Colt Nevada – Goldsick Monkey – Merixxx & Ray – 12:04 - Spoon Lifts Moon – Wheatfield

Fotograaf: Jon van Schaik

Derde voorronde – 3 januari

Acts: The Crying Whales – Hello April – Kilimandjaro – We Patriots – De Wolkenshow – Woven Branches

Fotograaf: Joséphine Kurvers

Vierde voorronde – 7 februari

Acts: First E – L.E.D. (Les Enfants Durs) – Lauriefish – The Legs – Starfish – T & Sugah

Fotograaf: Mitch Wolters

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2013/2014 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat elke keer open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 5,- in de voorverkoop, en € 6,- aan de deur. Tevens is er dit jaar voor het eerst een passe-partout te koop. Hiermee krijg je toegang tot alle vier de voorrondes én de finale! De voorverkoop is gestart via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 21 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald, waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

 

 

Deelnemers finale - 5 April

The Mieters - “60’s nederbiet band met liedjes over meisjes.”

De roots van The Mieters liggen dan wel in de Amsterdamse en Zaanse punkscene, maar sinds 2008 gaan ze helemaal los door het benadrukken van 60’s klanken. Ze laten zich inspireren door Het, ZZ en The Beatles en dit zorgt voor een hele unieke sound. The Mieters zullen ook 5 april laten horen hoe cool Nederbiet wel niet is.

Orgaanklap - “Eigentijdse frisse progressieve power”
Rockerman Rockstar stak eens zijn wijsvinger en pink in de grond, daar groeide een Orgaanklap uit. Zij voeden zich met glitters en flikkers en groeit langzaam zo groot dat niemand er meer onderuit kan. Orgaanklap is klaar om terug te slaan na het tragische ongeluk van de drummer en niks brengt hun meer van hun pad. De mannen zullen tijdens de finale iedereen die hen ooit heeft afgeschreven laten uitbreken in angstzweet.

Field of Steel - "Your daily dose of brain damage!"

No non-sense rock, vier jonge mannen met een passie voor het liefst zo luid mogelijke muziek, dat is Field of Steel. Field of Steel wordt vooral geïnspireerd door ‘90s hardrock en grunge band geluiden maar ook door acts zoal Soundgarden, Nirvana en Led Zeppelin. De inspiratie die ze uit deze elementen opdoen geven ze hun eigen draai waardoor zij rock in een modern jasje creëren. Met strakke songs en kneiterharde drums blazen zij tijdens de finale iedereen weg!

Baptist - "Electronic live music"

Baptist is een echt jong Haarlems mannen-duo dat al acht jaar samen muziek maakt. Samen zorgen zij voor echte luisterbare elektronische dansmuziek. Beide mannen zijn super muzikaal en Matthijs bespeelt zelfs ongeveer elk instrument dat er bestaat. Het soort muziek is niet in een hokje te plaatsen, zij zullen iedereen namelijk verrassen met invloeden uit o.a. ambient, techno en zelfs dubstep!

Who vs Who - "Catchy pop/rock en een energieke liveshow"

Who vs Who speelt catchy poprock en laat zich inspireren door artiesten als Paramore en Fall Out Boy. Vorig jaar produceerde de band nog hun eerste singel met niemand minder dan Ted Jensen (Paramore, Greenday). Na het winnen van verschillende muziekcompetities, een hele bak podiumervaring én een CD in de planning is Who vs Who helemaal klaar om deze Rob Acda Award te bestormen met hun energie en catchy nummers! 

‹ First  < 6 7 8