Rob Acda Award krijgt eigen Stichting

Rob Acda Award krijgt eigen Stichting

Afgelopen jaar vierde de Rob Acda Award haar vijftienjarig jubileum. De zestiende verjaardag van Haarlems bekendste muziekcompetitie wordt echter nog grootster gevierd. De Award krijgt namelijk haar eigen Stichting. Rachel Huneker, coördinator van de Rob Acda Award 2009-2010, is aangesteld als projectleider van de Stichting. Zij zal zich inzetten om het concours verder te professionaliseren en een nieuw elan te geven.

De Rob Acda Award
De Rob Acda Award is een popconcours voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière.

De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things. 

Bekende winnaars en finalisten van de competitie zijn Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer en The Hype.

Stichting Rob Acda Award
Na vijftien jaar, waarin elke editie door een nieuwe coördinator werd georganiseerd, is het tijd voor verandering. Projectleider Rachel Huneker is er van overtuigd dat een vaste medewerker, die de competitie kent, zal zorgen voor een betere kwaliteit en een sterkere groei van de competitie. “Ik heb tijdens de afgelopen editie veel dingen gezien die beter kunnen. Deze dingen zou ik graag zo snel mogelijk aanpakken!”.

De dagelijkse leiding van de Stichting ligt in handen van de projectleider. Zij wordt in haar werkzaamheden ondersteund door een stagiaire, en geadviseerd en gecontroleerd door het driekoppige bestuur. Dit bestuur bestaat uit Bastiaan de Leeuw (Mixtream, NH Pop Live), Bas Jansen (Excelsior Recordings, Into The Great Wide Open) en Jeroen Blijleve (Creative Director Patronaat).

Het eerste wapenfeit is een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Binnenkort volgt ook een volledig vernieuwde website. “Nu er een eigen Stichting is voor de competitie, is er ook meer ruimte voor een echt eigen gezicht”. Dit gezicht was snel gevonden. “Omdat we als competitie trots zijn op onze winnaars, is gekozen om gebruik te maken van foto’s van Ethereal (winnaar Rob Acda Award 2009-2010) gemaakt door Tom Roelofs (winnaar Rob Acda Foto Award 2009-2010). Beiden zijn hard aan de weg aan het timmeren. Zo staat Ethereal binnenkort in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, en maakte Tom een coverfoto voor het blad LiveXS”.

Het is geen toeval dat in het nieuwe logo een trap te herkennen is. Deze staat symbool voor het beklimmen van de trap van hun carrière, door de deelnemers.

Schrijf je nu in!
Talentvolle bands, muzikanten en MC’s uit alle muziekgenres kunnen zich vanaf nu op www.robacdaaward.nl aanmelden voor de Rob Acda Award 2010-2011. De aanmeldperiode sluit op 3 oktober 2010!

De voorrondes van de Rob Acda Award 2010-2011 vinden plaats op vrijdag 12 november 2010, 10 december 2010, 7 januari 2011 en 11 februari 2011 in de Kleine Zaal van Patronaat. De finale is op vrijdag 8 april 2011 in de Dommelsch Zaal van Patronaat.

Rob Acda Foto Award
Ook getalenteerde live fotografen kunnen zich dit jaar weer aanmelden voor de Rob Acda Foto Award. Het inschrijfformulier komt binnenkort online te staan.