RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Interview met de overall publieksprijs winnaars The Syrens!

Interview met de overall publieksprijs winnaars The Syrens!

Hoe hebben jullie de laatste voorronde ervaren?

We vonden het een hele fijne sfeer, totaal niet competitief, het was gezellig. De bandjes waren leuk en het publiek prettig. Omdat er veel mensen speciaal voor ons kwamen kijken voelde het een beetje als onze verjaardag, met een heel mooi onverwacht cadeau op het eind.

Hoe hebben jullie je voorbereid op de Rob Acda Award?

We hebben wat extra repetities ingelast. Bij deze repetities hebben we onze nummers onder de loep gelegd en gekeken wat er verbeterd moest worden. Bij sommige nummers hebben we de laatste tijd nieuwe instrumenten toegevoegd en dit wilde we ook laten horen bij de Rob Acda Award. Ineens leek de tijd heel snel te gaan, het was hard werken dus! Gelukkig hebben we hier en daar hulp gekregen van muzikale mensen om ons heen, tips van buitenaf werken soms heel verfrissend.

Hoe vonden jullie je optreden zelf gaan?

Het is altijd even wennen als je voor een zaal speelt waar veel mensen eigenlijk voor andere bandjes komen kijken en je deze mensen dus voor je moet winnen. Dit ging gelukkig vrij goed, er waren momenten dat het bijna stil was! Er zijn altijd wat dingen die beter kunnen en dat was deze keer natuurlijk ook zo. Maar over het algemeen ging het goed en we vonden het heel erg leuk om er te staan!

De loting bepaalde dat jullie als vierde moesten spelen, wat vonden jullie daarvan?

We hadden wat betreft de voorronde geen datum-voorkeur, maar waren heel tevreden met ons plekje in de vierde voorronde! Allereerst hadden we meer tijd om te oefenen en daarbij konden we een goede inschatting maken van de concurrenten die in de andere voorrondes speelden. Zoals verwacht waren de andere finalisten totaal anders dan wij zijn; het ‘appels met peren vergelijken’ moest ook dit jaar weer ter harte worden genomen.

Wat vonden jullie van de andere acts?

Stuk voor stuk waren de andere acts uniek, niets leek op elkaar, behalve dat het allemaal mannen waren. Als het allemaal zo verschillend is kun je ook moeilijk vergelijken, maar misschien is dat ergens ook wel fijn. (Voor de jury natuurlijk wat minder…) Maar leuk waren ze allemaal, we hebben met plezier geluisterd en gekeken. 

Hoe hebben jullie je overwinning gevierd?

We wonnen de publieksprijs en hebben een fles verrukkelijke Jack Daniels gekregen. Daarmee hebben we het dan ook gevierd, en natuurlijk met vrienden en een dansje. We wisten al dat we veel support hadden van vrienden, familie, kennissen en fans, maar dat we uiteindelijk de meeste stemmen zouden krijgen konden we alleen maar hopen. Om dan te horen dat wij de publieksprijswinnaars zijn, is ontzettend tof en het wordt dan alleen maar leuker als we dan ook nog een fles Jack Daniels krijgen! We mogen er wellicht niet zo uitzien maar wij zijn niet vies van whiskey en die fles is op.  

Hoe schatten jullie  je kansen in de finale?

We zijn er natuurlijk vandoor gegaan met de publieksprijs. Als we de juryprijs zouden willen winnen moeten we nog hard aan de bak. We gaan heel erg ons best doen maar willen vooral laten zien dat we ons plekje in de finale waard zijn.  Ook is het lastig als je zelf fan bent van andere bands die in de finale staan…

Zijn er verder nog dingen die jullie willen toevoegen?

Nee, behalve dat we heel veel zin hebben in 18 maart: eindelijk een podium waar we makkelijk met z’n allen op passen!