PALMS winnaar derde voorronde Rob Acda Award

PALMS winnaar derde voorronde Rob Acda Award

Het nieuwe jaar is afgelopen vrijdag goed ingeleid met de derde voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016.  PALMS sleepte tijdens deze voorronde de juryprijs in de wacht. Samen met Lisa and the Lumberjacks en Mantra, zijn zij door naar de finale op 18 maart. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Hoewel het voor de enthousiaste jury weer een lastige beslissing was, met veel verschillende muziekstijlen, kwamen zij toch tot een besluit en werd PALMS de winnaar van de avond. Volgens de jury spelen de jongens “strakke indie slackerrock die het publiek volledig wist op te zwepen”.

Palms wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen, online kreeg Grapevine Collection de meeste stemmen. Door de meeste stemmen in de zaal kwam PALMS uiteindelijk toch als favoriet naar boven. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Grapevine Collection (tweede in de publieksstemming) nog een kans op een felbegeerde finaleplek. Dit geldt ook voor de runner-up van de avond, You Are Not Wrong. Die de jury prees om hoe zij met hun fijne mix van alternatieve rock, iedereen wisten mee te slepen in hun psychedelische wereld.

De jury bestond deze derde voorronde uit: Wouter Groenhart (Rubbermaid), Maarten Claus (Parksessies / muziekjournalist), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Marijn Westerlaken (Alles Los / Geertruida) en Willem Bloem. William Maail fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 2 februari tot en met 1 maart.

De laatste voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 vindt plaats op vrijdag 5 februari in het Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Tiger Pilots, Joshua Aaron, Starfish, The Syrens en Wakepoint het tegen elkaar opnemen. Els Peth is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets voor zowel de vierde voorronde als de finale zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl