Mantra wint tweede voorronde Rob Acda Award!

Mantra wint tweede voorronde Rob Acda Award!

De tweede voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 is gewonnen door Mantra. De band gaat samen met de winnaar van de eerste voorronde, Lisa & the Lumberjacks, door naar de finale op 18 maart 2016. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Voor de jury was het weer een moeilijke avond. Met zoveel variatie op een avond is het lastig om maar één winnaar aan te wijzen. Toch waren ze er allemaal over uit: Mantra is de winnaar van de avond. “Ze zetten vanaf het eerste nummer een sfeer neer waar het publiek niet omheen kan, er staat echt een band op het podium!”.

Het publiek dacht er blijkbaar hetzelfde over als de jury. Mantra stak met kop en schouders boven de rest en sleepte daarmee de publieksprijs in de wacht. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Star Atlas (tweede in de publieksstemming) nog een kans op die felbegeerde finaleplek. Dit geldt overigens ook voor Anne Groen, die door de jury verkozen werd als runner-up. “Anne heeft een mooie, mysterieuze sound. Bovendien zoekt de zangeres naar spanning binnen het popgenre en dat is een hele grote plus!” Een welverdiende tweede plek voor de enige vrouwelijke deelneemster van de avond dus.

De jury bestond deze tweede voorronde uit: Wouter Groenhart (Bestuur / Daisy Bell), Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Marijn Westerlaken (Geertruida) en Adriaan Muts (Full Spectrum Bookings).

Jostijn Ligtvoet, deelnemer van de Rob Acda Foto Award, heeft de avond vastgelegd en zal zijn zes beste foto’s exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 24 december tot en met 21 januari.

De derde voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 vindt plaats op vrijdag 9 januari in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Grapevine Collection, Babyshakers, You Are Not Wrong, 12:04, Anouk Slik en PALMS het tegen elkaar opnemen. William Ejam Maail is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl