RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Het 20e Rob Acda Award seizoen is voltooid, KrakersIJland & The Locomotives wint de finale

Het 20e Rob Acda Award seizoen is voltooid, KrakersIJland & The Locomotives wint de finale

Het 20e seizoen van Rob Acda Award is afgelopen vrijdag afgerond met de finale. KrakersIJland & The Locomotives heeft gewonnen en mag Bevrijdingspop 2015 openen. De tweede en derde plaats zijn voor LowaddictsSoundsystem en Bunch on a Breakout, die tevens nog een aantal andere prijzen wisten binnen te slepen. Maar voor dit alles bekend werd gemaakt, zorgden alle vijf de bands voor een muzikale avond waar we ontzettend blij mee zijn!

De avond werd geopend door LowaddictsSoundsystem. De jonge producer had van te voren al aangekondigd groter uit te willen pakken tijdens de finale en dat heeft hij zeker waargemaakt. Met visuals zowel voor als achter hem en een uitgebreide crew met 1 zanger en 4 zangeressen, wist hij de sfeer er goed in te brengen. Ook stond Dillan er deze keer instrumentaal niet helemaal alleen voor, maar werd hij tijdens het vierde nummer ondersteund door een zangeres met gitaar. Dillan heeft met zijn experimentele optreden bewezen dat het helemaal niet erg is om de spits af te bijten, want hij laat een volle zaal en een enthousiast publiek achter voor de volgende acts.

Na een korte pauze werd diezelfde volle zaal meegenomen naar een heel ander tijdperk in een ander land. Bunch on a Breakout presenteerde zich tijdens de finale weer overtuigend als een stelletje boeven, ontsnapt uit een Amerikaanse gevangenis in de jaren ’30. Dit keer kwamen de mannen zelfs compleet met decor ten tonele. De accessoires die ze hadden meegebracht, werden volop gebruikt tijdens de show. Fijn ook om de zanger weer met een blonde pruik op te zien, dat misstaat hem zeker niet.

Bird Control was als derde aan de beurt en deze band is zoals hij is. Geen poespas, geen gekkigheid. Gewoon vier jonge mannen in het zwart, die je meenemen naar een wereld die wat lastig te omschrijven is. Psychedelisch, spannend, Rock, 60’ en 70’s. Een optreden waar je stil van wordt. Helaas gaan de technische dingen op het podium soms mis en lag de bas er even uit, maar dat wisten de drummer en toetsenist goed op te pakken. Zo maar een improvisatie en wat voor één!

KrakersIJland & The Locomotives verschenen als vierde op het podium deze avond en maakte als enige band geen gebruik van visuals. De band deed met hun performance van de avond nog een extra schepje op hun eerdere optreden tijdens de voorronde. Ze kregen niet alleen het publiek zover één grote polonaise door de zaal te dansen, maar brachten ook de verliefde stelletjes nader tot elkaar. Want tijdens de ballad mocht er volgens de bandleden zeker getongd worden…

De hekkensluiters van de avond was Two Hearts Bleeding. De twee mannen begeleidden zichzelf op accordeon en gitaar, af en toe ondersteund door geluiden die de verhalen aanvulden. Samen maakten ze er iets spannends van en namen ze het publiek mee in hun verhalen. Verhalen over duistere situaties tot blije dronken zeelui die op een poëtische manier de zaal in werden gebracht. Een ware afsluiter!

Uiteraard hadden we naast de muzikale competitie ook nog de bekendmaking van de Rob Acda Foto Award. Deze award ging naar Joséphine Kurvers. Zij mag deelnemen aan het fotografenteam van Bevrijdingspop.

Heb je geen genoeg van de finalisten kunnen krijgen? Check dan de agenda op onze website en houdt hun Facebookpagina’s in de gaten. Heb je nog geen genoeg van Rob Acda Award? We vieren 30 mei ons 20-jarig jubileum in het hele Patronaat. Check voor info de website.Auteur: Nadieh Bindels