RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Rob Acda Foto Award: Mitch Wolters

Rob Acda Foto Award: Mitch Wolters

Op 6 februari vond de vierde voorronde plaats. Mitch Wolters heeft deze avond in het kader van de Rob Acda Foto Award vastgelegd. Wij hadden een gesprek met hem. Wie hij is en hoe de avond voor hem verliep, dat lees je hieronder!

"Ik had eigenlijk van jongs af aan al interesse in fotografie. Vroeger liep ik al met een analoge point & shoot camera rond om van alles en nog wat foto’s te maken. Op mijn middelbare school hadden ze een doka en de mogelijkheid om een basiscursus fotografie te volgen waar we zelf onze foto’s afdrukte. Dit heb ik echter nooit serieus doorgezet." Mitch vertelt ons dat hij na diezelfde cursus in zeker geen tien jaar een camera heeft aangeraakt, totdat hij een jaar of vier geleden zijn eerste digitale spiegelreflex camera aanschafte. "Nadat ik het voor elkaar had gekregen om bij een aantal grote festivals mijn camera naar binnen te smokkelen, kwam ik er al snel achter dat popfotografie toch wel erg leuk is. Sindsdien ben ik me dan ook voornamelijk gaan focussen op het fotograferen van concerten, feesten en festivals. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met verschillende vormen en technieken binnen de fotografie. Zo zou je mij ook best ’s nachts tegen kunnen komen op een verlaten plek om nachtfoto’s te maken, maar ook thuis met een houtje-touwtje mini studio om te spelen met bijvoorbeeld productfotografie."

Mitch doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Rob Acda Foto Award, dus hij wist al vrij goed wat hij kon verwachten. "Het is me vorig jaar goed bevallen om onder de druk van een competitie te fotograferen. Daarom wilde ik het dit jaar nog een keer proberen. De competitie is een tof concept, omdat het zowel een podium biedt als en een uitlaatklep is voor beginnende en opkomende (pop)fotografen die serieuzer genomen willen worden." Wel heeft hij dit jaar voor een iets andere aanpak gekozen. "Ik heb best wel zitten spelen met verschillende ideeën om de competitie voor mezelf interessant te maken en iets anders te doen dan de andere deelnemers. Na veel overwegingen heb ik besloten om analoog op kleurenfilmpjes te fotograferen. Dit bracht echter nog wel het een en ander aan research met zich mee, zoals welke soort film ik het beste kon gebruiken en of het überhaupt mogelijk was om de foto’s op tijd klaar te hebben voor de expositie."

"Doordat ik op film schoot, kon ik niet direct de avond zelf al het resultaat zien. Het was dus even afwachten tot de rolletjes ontwikkeld waren, om te zien of ik überhaupt beelden had die bruikbaar waren voor de selectie. Uiteindelijk ben ik best tevreden over het resultaat. Het is de eerste keer dat ik tijdens een concert op kleurenfilm gefotografeerd heb, wat dit tot een groot experiment maakte."

Het beste is om zelf te gaan kijken in café Pitcher. Daar hangen de foto’s van 21 februari t/m 19 maart.