RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
In de aanloop naar de vierde voorronde

In de aanloop naar de vierde voorronde

Morgen is het zover: de vierde voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015! Zoals altijd zal er aan het einde van de avond weer een jurywinnaar en een publieksfavoriet bekend worden gemaakt. Echter (!) wordt er op diezelfde avond ook meteen door de jury besloten wie van de vier publieksprijswinnaars de laatste finaleplek krijgt. Tot nu toe zijn Auke & Lorenzo, Silent War en Chapter 9 nog in de running voor een plek in de finale. Wie daar als laatste bij komt, zal morgenavond duidelijk worden.

De jury zal morgenavond na het bekendmaken van de vierde publieksprijswinnaar besluiten wie er 20 maart als vijfde finalist op het podium van de Grote Zaal van Patronaat staat. Samen met Silent War, de publiekswinnaar van de tweede voorronde, blikken we kort terug op hoe het is om mee te doen aan de Rob Acda Award en die publieksprijs binnen te slepen.

De zes laatste deelnemers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het voorbereiden van hun optreden bij de Rob Acda Award. Hoe hebben jullie je voorbereid op de tweede voorronde?
"Wij hebben enorm veel te gerepeteerd en zijn steeds meer gaan optreden. Op een gegeven moment moet je gewoon uit je comfortzone stappen en het podium op. Niet alleen om aan het publiek kenbaar te maken dat je er bent, maar vooral ook om er samen sterker van te worden. Door veel op te treden en aan wedstrijden mee te doen raken wij meer en meer vertrouwd op het podium. Ik denk dat dat voor ons de grootste voorbereiding is geweest."

Hoe hebben jullie de tweede voorronde ervaren en hoe was het om die publieksprijs binnen te slepen?
"Ons optreden ging lekker en de energie was goed voor ons gevoel. Toen we ook nog eens het positieve jurycommentaar kregen waren we daar dan ook zeer blij mee. Toen PP onze naam riep, waren we enorm trots. We hadden op Facebook nogal een grote voorsprong weten op te bouwen, maar als bandje uit Noordwijk is het toch wel vrij moeilijk om een groot publiek mee te krijgen naar een andere zaal. In die zin dus behoorlijk onverwachts, maar zeker te gek! We kunnen niet wachten op de uitslag en duimen natuurlijk dat we alsnog in de finale komen..."

Maar eerst zijn de laatste zes deelnemers van de Rob Acda Award aan de beurt. Er kan overigens nog tot morgenmiddag online gestemd worden op jouw favoriet uit de vierde voorronde. Daarna kan er alleen nog gestemd worden in de zaal (vijf keer zo zwaar) dus kom gezellig langs en support AINA, Bird Control, Gyo Kretz, Laid to Waste, LowaddictsSoundsystem & Scare the Bear!