RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Two Hearts Bleeding blikt terug naar de tweede voorronde

Two Hearts Bleeding blikt terug naar de tweede voorronde

Op vrijdag 5 december sleepten Two Hearts Bleeding de tweede finaleplek in de wacht. Wij wilden wel wat meer weten over Marc en Robert en waren benieuwd hoe zij de tweede voorronde hebben beleefd.

Hoe is Two Hearts Bleeding ooit tot stand gekomen?
We zijn simpelweg begonnen vanuit een behoefte om eens samen muziek te maken. Het werd al snel duidelijk dat de combinatie van accordeon, zang en gitaar een hele fijne was. De vrijheid die we ons zelf gunnen in het opzoeken van de grenzen wat je een liedje nog kunt aandoen en het onvermogen om twee keer hetzelfde te spelen, is wat ons verbind. We spelen nu bijna twee jaar samen en we hebben eigenlijk nog steeds het idee dat we aan het begin staan van wat we qua sound, feel, tekst en vervreemdende ongein kunnen bereiken. Al is onze muziek nogal eens melancholiek (hoewel ook het kolderieke zeker niet ontbreekt) - de energie de we er zelf van krijgen is heel krachtig. Als we live spelen wordt die energie nog eens uitvergroot en we merken dat het publiek dat oppikt. De reacties die we krijgen op onze optredens zijn positief en het feit dat we nu in de finale staan van de Rob Acda Award staan is natuurlijk een enorme opsteker en een teken dat we goed op weg zijn.

Hoe hebben jullie je voorbereid op de tweede voorronde?
We treden regelmatig op (waaronder al eens in het Patronaat café) maar dit was natuurlijk wel een heel speciaal optreden. We hebben ons daarom wel goed voorbereid en de set die we wilden spelen een aantal keren gerepeteerd. Maar als al eerder gezegd, we spelen nooit twee keer hetzelfde, en het optreden in een zaal van deze omvang was wel echt nieuw en in die zin dus maar tot op zekere hoogte voor te koken.

Hoe verliep deze avond en wat vonden jullie van de competitie?
We werden als eerste geloot en waren daar op zich wel blij mee omdat we dan goed konden soundchecken. Consequentie was wel dat er nog weinig publiek was. Toch hebben we er voor ons gevoel het uiterste uitgehaald (ondanks enige schoonheidsfoutjes). En het is natuurlijk een feest om in een grote zaal met zo'n fantastische geluidsinstallatie te spelen. De klank van de distorted accordeon over die enorme boxen is net even anders.

We vonden het niveau van de andere bands hoog en de diversiteit groot. Wij waren vooral weg van de Tender Chunks die ons aan een soort jonge Stooges deden denken. Maar ook de piepjonge Curtains, de moerasrockjongens Jake in the Swamp (weergaloze outfits) en Silent War (superstrak) maakten indruk. Allemaal bands die ver kunnen komen. 

Wat dachten jullie bij het horen van jullie naam tijdens de bekendmaking?
Gezien onze wellicht wat afwijkende muziek en onze, eh, gevorderde leeftijd (we noemen het beestje maar bij de naam) waren we toch wel erg verrast al wisten we ook wel dat we goed hadden gespeeld. Maar daardoor juist ook wel heel erg blij en trots. En twee weken later zijn we dat nog steeds. Het is toch een opsteker en we kijken er ook erg naar uit om in de grote zaal te spelen.

Hoewel het nog even duurt, is de finale al wel in zicht. Zijn jullie al bezig met voorbereiden?
Daar zijn we al druk mee doende. We gaan flink uitpakken is het idee, maar we verraden nog niks... :-) Graag willen we nog even vermelden dat we blij zijn met de kritische noten in het juryrapport - daar kun je als band wat mee. Het advies nemen we zeker mee in de voorbereidingen van de finale. Ten slotte willen we de bands in de andere voorrondes succes wensen. We komen zeker kijken!

Op vrijdag 9 januari vindt de derde voorronde plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. Kom langs en zie voor jezelf hoe het er aan toe gaat! Tickets zijn hier te koop.