Two Hearts Bleeding wint de tweede voorronde Rob Acda Award

Two Hearts Bleeding wint de tweede voorronde Rob Acda Award

De tweede voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 is gewonnen door Two Hearts Bleeding. De band gaat samen met de winnaar van de eerste voorronde, Bunch on a Breakout, door naar de finale op 20 maart. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Met hun optreden in de Kleine Zaal van Patronaat wonnen de twee heren van Two Hearts Bleeding het hart van de jury. De band die het spits moest afbijten heeft met hun unieke sound en apart gebruik van effecten de juryleden positief verrast. “Soms loont het om je hart lekker te laten bloeden”, aldus de jury. De publieksprijs ging naar Silent War, die met een overhand aan stemmen meedingen naar een plek in de finale.

De jury bestond deze eerste voorronde uit: Rawathe Keijzers (Hitkrant), Maarten Claus (Parksessies / muziekjournalist), Willem Bloem (The Flowerhouse), Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar) en Joost Verhagen (Haarlemse Popscene). Egbert Schroeder fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 27 december tot en met 23 januari.

De derde voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 vindt plaats op vrijdag 9 januari in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Arianne, Bella Donna, Chapter 9, Jurre van der Linden, KrakersIJland & The Locomotives en De Wolkenshow het tegen elkaar opnemen. Dave Stoker is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl.

Meer informatie is te vinden op www.robacdaaward.nl