RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Even voorstellen: Thom Lich

Even voorstellen: Thom Lich

Hij is nu een van de juryleden, iets wat hij nooit verwacht had toen hij zich ooit aanmeldde voor de Rob Acda Award. Hij deed met Schizoid Lloyd in 2007/2008 mee en sleepte toen de winst in de wacht. Zo'n zeven jaar later zit hij in het jurypanel van de eerste en tweede voorronde van Rob Acda Award 2014/2015.

Hoe ervaar je het dat je een aantal jaar terug zelf nog hebt meegedaan aan de Rob Acda Award en nu diegene bent die de muzikanten beoordeelt?

Ik vond het te gek dat ik gevraagd werd. Ik wist al een beetje hoe het werkte achter de schermen bij de Rob Acda Award, aangezien je toentertijd nog als winnaar bij de eerstvolgende editie als jurylid mocht aansluiten in de voorrondes. Toch komen (vooral bij het intromuziekje) weer een paar oude kriebels van toen opwaaien, want ik weet nog hoe wij vol verbazing onze bandnaam hoorde schallen door de grote zaal. Het winnen van de Rob Acda Award 2007/2008 was een flinke boost en het heeft ons als band een vette zet in de rug gegeven. Niet veel later ben ik als programmeur/boeker aan de slag gegaan, waardoor je al kritischer en breder met muziek omgaat. Het is mooi om andere bands/acts ook weer zo te zien als ons, wachtend naast elkaar op de grote uitslag.

Waar sta je nu met Schizoid Lloyd?
Ons debuutalbum is na jaren sleutelen eindelijk uitgekomen, via een Fins liefhebberslabel die ons benaderde. We waren al bekend met hen en zijn tot een deal gekomen. Verder hebben we gewerkt met één van de grootste studio's in het heavy spectrum: Fascination Street Studios in Zweden. Een mooie cd-presentatie in de Kleine Zaal van Patronaat is net achter de rug en 2015 moet ons jaar worden qua liveshows, festivals en naamsbekendheid. We hebben al heel veel goede reacties gehad vanuit de Haarlemse popscene tot veeeeer over onze landsgrenzen, dus wie weet!

Terug naar de Rob Acda Award, wat verwacht je van de tweede voorronde?
Het wordt denk ik iets minder appels met peren vergelijken. Dat was namelijk nogal een uitdaging in de eerste voorronde. Hoewel je daar natuurlijk altijd mee te maken zult krijgen binnen dergelijke 'wedstrijden' (muziek is nooit een wedstrijd!), was de eerste voorronde absurd wat diversiteit betreft.

Waar let jij op tijdens het jureren?
Composities, gevoel, speltechniek, oprechtheid, originaliteit en of er tijdens de tweede voorronde bitterballen zijn...

Wat is het beste advies dat je zelf ooit hebt gekregen?
Pfoeeeeee. Ik denk vooral jezelf blijven, geen concessies doen omdat anderen iets vinden of zeggen. Vind je eigen weg en wees dus lekker eigenwijs! O ja, en of ik niet gewoon een studie moest volgen. Een heel fijn advies. Altijd.

En als afsluiter: wat zou jij de deelnemers van dit jaar voor advies willen geven?
Dat verschilt per deelnemer, maar in zijn algemeenheid: Niet te veel naar adviezen luisteren, maar neem het in overweging :)