RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Selectie bekend - Kick-off 2014/2015 @ Café Stiel's

Selectie bekend - Kick-off 2014/2015 @ Café Stiel'sGalloway Hill / Rob Acda Award 2013/2014 © Remco van der Kruis

Op woensdag 8 oktober sloot de inschrijfperiode voor de Rob Acda Award 2014/2015. Maar liefst zevenenvijftig muzikale acts meldden zich aan, een record aan inschrijvingen! Aan de jury dus de loodzware taak om van deze zevenenvijftig RAA-aanmeldingen en twaalf RAFA-aanmeldingen, vierentwintig acts en vier fotografen te selecteren. Vorige week woensdag werden de geselecteerden bekend gemaakt tijdens de kick-off in Café Stiel’s. Joost van Rijmenam, eigenaar Café Stiel’s en partner Rob Acda Award, was hier uiteraard ook weer bij.


Joost opende 17 jaar geleden de deuren van zijn muziekcafé, die met een programmering van zes dagen per week live muziek, vanaf dag één druk bezocht wordt. Vier jaar geleden ontstond de samenwerking tussen Rob Acda Award en Stiel’s in de vorm van een kick-off (en sponsoring van de publieksprijs door Joost). Zoals Joost ons al eerder vertelde, vindt hij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de muziekscène in Haarlem e.o. Omdat de acts die zich aanmelden voor de Rob Acda Award een grote bijdragen leveren aan deze muziekscène is het leuk om vanaf het eerste moment betrokken te zijn en mee te werken aan een opstap tot succes. 

Maar om terug te komen op vorige week woensdag: de kick-off. Om 21.00 uur begon het café vol te stromen met muzikanten en fotografen die niet konden wachten op de uitslag. Na een kleine inleiding van Joost speelde Galloway Hill, finalist van vorig jaar, een set van oude en nieuwe nummers. Na een knaller van een laatste nummer, was het zover: de onthulling van de namen van de Rob Acda (Foto) Award. De lijst was lang en opluchting en spanning gingen hand in hand bij het noemen van elke nieuwe naam. Voor de afvallers had Galloway Hill nog de hoopvolle woorden: “wij waren in eerste instantie ook niet door, maar werden opeens gebeld omdat er een uitvaller was”. Zo zie je maar, niets is zeker in het leven. Behalve dat we met zekerheid kunnen zeggen dat de selectie voor de Rob Acda (Foto) Award 2014/2015 bekend is en dat we zin hebben in de voorrondes! 

De data van de voorrondes zijn:
Eerste voorronde: vrijdag 14 november 2014
Tweede voorronde: vrijdag 5 december 2014
Derde voorronde: vrijdag 9 januari 2015
Vierde voorronde: vrijdag 6 februari 2015

Voorafgaand aan de vier voorrondes vindt in dezelfde week Patro University plaats. Een avond, geïnitieerd door Patronaat, de Haarlemse Popscene en de Rob Acda Award, waarin muzikanten alle ins & outs van de muziekindustrie uitgelegd krijgen. De masterclasses worden gegeven door diverse professionals en musici het pad al eens bewandeld hebben en worden aangeboden aan alle acts die zich hadden aangemeld. Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn, neem een kijkje en meld je aan!

De data van de Patro University avonden zijn:
Maandag 10 november – Een band met een plan
Maandag 1 december – Onstage & Backstage
Maandag 5 januari – Over opnames en uitgaven
Maandag 2 februari – Zijn er nog vragen…?