Les Enfants Durs wint juryprijs én publieksprijs Rob Acda Award 2013/2014

Les Enfants Durs wint juryprijs én publieksprijs Rob Acda Award 2013/2014

L.E.D. (Les Enfants Durs) heeft vrijdag de Rob Acda Award 2013/2014 in de wacht gesleept. In een erg gevarieerde finale nam L.E.D. het op tegen Galloway Hill, 12:04, Woven Branches en The Legs. In een overdonderende show, met betoverende visuals stak L.E.D. er met kop en schouders bovenuit. Ze winnen onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop 2014, opnames bij Studio Helmbreker en cursussen van MusicMotion.

De jury, bestaande uit Tobias Huveneers (Young Art Festival), Henkjan Onnink (Agents After All), Ivo Maissan (Bevrijdingspop), Joshua Baumgarten (The Irrational Library) en Rilan Ramhane (Rilan & The Bombardiers), was laaiend enthousiast: “De mash-up van stijlen past erg goed in de Haarlemse muziekscene. L.E.D. maakt muziek die niet zou misstaan op een zomers strandfestival.”

In de goed bezochte finale mocht ook het publiek haar favoriet aanwijzen. L.E.D. wist met een overweldigend aantal stemmen ook de publieksprijs binnen te halen. De jonge jazz-funkband wint hiermee optredens in Café Stiel’s en op Roring & Patronaat Koningsdag 2014.

De derde plaats ging naar Woven Branches, terwijl The Legs plek twee in de wacht sleepten. Daarnaast werden er ook nog drie speciale prijzen uitgedeeld. Beeckestijnpop zet The Legs op het affiche en 12:04 wordt uitgenodigd op Mixtream. Young Art Festival koos Les Enfants Durs uit om het festival een Rob Acda Award-tintje te geven.

Als altijd stond ook de Rob Acda Foto Award op het spel. De wedstrijd voor popfotografie is gewonnen door Remco van der Kruis. Hij oogstte veel lof bij de jury: “De fotoserie van Remco is technisch perfect in orde, het niveau is consequent hoog. Remco zit goed op de actie en in zijn onderwerp. Het is een goede, afwisselende selectie van foto’s.” Als beloning krijgt hij een waardecheque van drukkerij Unfold en treedt hij toe tot het fototeam van Bevrijdingspop.

Vanaf maandag 1 september kunnen muzikanten uit de regio Haarlem zich aanmelden voor de Rob Acda Award 2014/2015. Deze editie staat geheel in het teken van het twintigjarig jubileum van de competitie.