RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Focus op fotografie

Focus op fotografie

Op de kleuterschool liep zij al rond met een stuk hout met een gat erin en speelde ze dat ze fotograaf was. Vanaf haar 16e begon ze zich serieus met fotografie bezig te houden en nu, 10 jaar later, doet Joséphine Kurvers mee aan Rob Acda Foto Award.

Maar waarom popfotografie? Joséphine legt het ons uit: “Het bezig zijn met beelden heeft er dus altijd al ingezeten. Ik maakte al veel foto's, tijdens het reizen, van mezelf, op school, in de natuur, eigenlijk van alles wat los en vast zat. Toen ik 15 was, ging ik voor de eerste keer naar Pinkpop. Ik had daar foto's gemaakt met een huis-tuin-en keuken cameraatje waar je nog rolletjes in moest doen. De afdrukken waren vage foto's van kleine poppetjes in de verte, met heel veel lichtvlekken. Die beelden riepen bij mij een hoop herinneringen op, omdat ik wist welke artiest of band het voorstelde. Maar bij een ander, die er niet bij was geweest, was dat effect er niet. Toen ging ik wel nadenken over hoe ik betere foto's kon maken, om een ander hetzelfde gevoel van sfeer van het moment te kunnen geven. Aangezien ik ook vanaf jongs af aan een grote liefde voor muziek heb ontwikkeld, ging ik vanaf mijn 15e vaak naar concerten waar ik dan ook altijd foto’s maakte.”

Geïnspireerd door het werk van fotografen Anton Corbijn en Hans Peter van Veldhoven, is Joséphine zich verder gaan focussen op fotografie. Zo ging ze naar de Fotoacademie, werkte ze als fotograaf voor het blad LiveXS en nu doet ze voor de tweede keer mee aan de Rob Acda Foto Award. Vorig jaar heeft ze helaas niet gewonnen, maar Joséphine liet zich niet uit het veld slaan en schreef zich dit jaar weer in. De goede feedback die zij kreeg vorig jaar, nam ze mee. En tijdens de derde voorronde mocht ze weer helemaal los gaan met haar camera. En hoe is het gegaan? “Op zich ging het wel goed. Al ging ik wel anders te werk dan wanneer ik normaal fotografeer bij een concert. Ik was nu toch meer in mijn hoofd bezig met dat ik zes verschillende bands in één serie moest zien te krijgen. En dat ik dus ergens een verbindende factor zou moeten vinden. Dat is lastig, omdat je niet weet wat de andere bands gaan doen. Ik had wel al een aantal beelden tijdens het fotograferen waarbij ik zoiets had van; deze ga ik kiezen voor de serie.”

De derde voorronde is dus geweest, de fotoserie van Joséphine Kurvers is gemaakt. Ben jij benieuwd naar hoe haar werk er uit ziet? De serie is vanaf morgen te bewonderen in Café Pitcher in de Koningstraat.

 

Auteur: Nadieh Bindels