RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
De duivel en de podiumpoes

De duivel en de podiumpoes

Op vrijdagavond 3 januari vond de derde voorronde van de Rob Acda Award plaats. De jury van deze voorronde bestond uit Tobias Huveneers (Young Art Festival), Joshua Baumgarten (The Irrational Library), Sjef Huurdeman (Oprichter Patronaat), Anna Oosterling (o.a tourmanager Chef’Special) en Jochem Tromp (Soepermarkt). De avond werd geopend door de fantastische presentator PP Fischer die alle aanwezigen een fantastisch 2014 wenste namens Rob Acda.

De eerste band die optrad was We Patriots. Een leuk samengesteld familiebandje. Het valt op dat de jongste bandleden erg geconcentreerd bezig zijn, terwijl de ouderen ontspannen spelen. Het kabbelt een beetje voort. Jammer dat de zang niet goed hoorbaar was maar ze spelen rustige, goed luisterbare muziek.

Hierna was de beurt aan Kilimandjaro. Het publiek stroomt binnen en ook de ruimte voor het podium staat nu vol. Deze band heeft duidelijk veel vrouwelijke fans. Het klinkt lekker; goede, rustige deuntjes en ze hebben er zelf ook duidelijk veel lol in. De stem van de zanger is gelukkig (nu wel) goed hoorbaar en geweldig om naar te luisteren. Stiekem zingt de drummer ook mee, maar helaas kan het publiek daar niet van genieten want hij heeft geen microfoon.

Hello April is een uitzondering bij de Rob Acda Award met jawel, een zangeres! En wat voor één, een echte podiumpoes. Ze staat met haar microfoon in de hand dansend in het middelpunt. Nadeel hiervan is dat de rest van de band een beetje wegvalt, de mannen kunnen wel wat meer schwung gebruiken. De nummers zijn dansbaar, maar het publiek heeft, zoals de hele avond al blijkt, echt geen zin om te dansen. Het lijkt meer op een kroeg waarbij de muziek op de achtergrond belandt en de nieuwjaarswensen meer prioriteit hebben, maar de sfeer zit er in ieder geval goed in!

De Wolkenshow stemde iedereen vrolijk. Ze hadden erg grappige outfits aangetrokken, en de drummer had een mega grote bril op. Maar dat was niet alles, want ineens was daar de duivel. En het publiek begon zowaar te dansen! Hierna verscheen nog een professor die van het podium in de zaal sprong en zodoende een pit veroorzaakte. Wat een performance.

Woven Branches was eerst een akoestische eenmansband, dat werd duidelijk bij het begin toen alleen de zanger startte in de schijnwerpers. Toen de band insprong klonk er een kort applaus vanuit het publiek. Dit valt op! En de jury was het hiermee eens want Woven Branches hebben de derde voorronde gewonnen. Bijzonder detail is dat dit het eerste optreden van de band samen was, het leukste moment was dan ook toen ze zich beseften dat iedereen helemaal in de muziek zat en lekker aan het spelen was, vanaf dat moment speelden ze met een glimlach. De jury roemde Woven Branches met deze woorden; eenheid, explosief, dynamisch en luchtig. Zelf zeggen ze zich te onderscheiden door het mixen van akoestische en elektrische klanken.

The Crying Whales sloten af, ze begonnen met een indrukwekkende intro en introduceerden de band. Hierna begon de zang pas, die helaas een beetje wegviel. Met een kleine bezetting maken ze een sterk geluid. The Crying Whales maken er een show van door beweging te creëren op het podium en er goed op los te rocken. Hiermee wonnen The Crying Whales het hart van het publiek en zodoende de publieksprijs. Iedereen vraagt zich natuurlijk af hoe ze in godsnaam op de naam The Crying Whales zijn gekomen? Simpel, de geluiden die Rory, de frontman, uit zijn gitaar perst lijken op het gejank van walvissen. Momenteel treden ze wekelijks op en in de toekomst hopen ze de grote festivals te bestormen en een plekje in de top 2000 te bemachtigen.

De derde voorronde bracht veel sterke bands en de kwaliteit van de bands was hoog. Inmiddels zijn Galloway Hill, 12:04 en Woven Branches verzekerd van een plek in de finale. Tijdens de laatste voorronde wordt bekend gemaakt welke publiekswinnaar van de jury een wildcard voor de finale ontvangt. 12:04 vroeg voor geef ’t stokje door: “Samen biertje pakken 21 maart?”. Waarop Woven Branches antwoordden: “Ja hoor!”. Hun vraag voor de volgende winnaar is: “Wat doen jullie over tien jaar?”.

Maar ik heb ook een vraag voor jullie, beste lezers: “Wat doen jullie op vrijdag 7 februari?” Ik zal een tip geven, het begint met vierde voorronde en eindigt met Rob Acda Award. Tot dan!

Na afloop van het optreden wordt elke band geïnterviewd door Jaap van Alternative FM, onderdeel van ZFM Zandvoort. Op de donderdag voor de Rob Acda Award is er een speciale Rob Acda Award uitzending tussen 20:00 en 22:00.

 

Auteur: Jamie Betz