RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Feedback & Foto's

Feedback & Foto's

Tijdens de tweede voorronde portretteerde fotograaf Jon van Schaik de bands. Hij is één van de deelnemers van de Rob Acda Foto Award. Wij waren wel nieuwsgierig naar wat er nog meer achter deze man schuilt en stelden hem wat vragen.

Nog nooit eerder heeft Jon met een fotografie wedstrijd mee gedaan, via een goede vriendin die bij Patronaat werkt, kwam hij bij ons terecht.  Maar waarom schreef hij zich in? “Meedoen met de Rob Acda Award is voor mij belangrijk, omdat het een goede manier is om te weten te komen of ik op de goede weg ben. Vanwege het ontbreken van een fotografieopleiding kan ik nog weleens onzeker zijn over het resultaat. Als fotograaf werk je vaak alleen en daardoor mis ik feedback, zowel positief als negatief. Meedoen aan een wedstrijd kan een goede manier zijn om te horen wat je goed of fout doet.”

Gelukkig hebben wij een goede vakjury weten te strikken, dus met die feedback moet het goedkomen. Jon’ s avond is geweest, de foto’s zijn gemaakt. Hoe was zijn avond? En zou hij zich ook een beetje goed voelen bij het eind resultaat? “Ik moet eerlijk bekennen dat ik met zweet op m’n voorhoofd heb gewerkt en dat ik het erg lastig vond. De optredens waren erg kort, waardoor ik moeite had om in de muziek te kruipen. Verder had ik 2 technische uitdagingen: veel rood licht, wat lastig is en er was die avond veel rook, wat het resultaat soms ook niet ten goede kwam. Ik heb uiteindelijk gekozen voor 6 foto’s waarin ik het moment (de emotie) wel heb kunnen pakken. Het technische aspect is naar mijn mening bij enkele foto’s niet helemaal wat ik had gehoopt, maar ik heb deze toch gekozen vanwege de expressie, het gevoel of de compositie.” 

Natuurlijk met er ook nog brood op de plank komen.. En hoe heerlijk is het om van je hobby je werk te maken?! Terwijl Jon op zoek was naar een nieuwe job, vroegen mensen hem regelmatig om foto’s te maken. Zo kwam hij op het idee om z’n eigen bedrijfje op te zetten in marketing, ontwerp en fotografie. Sinds maart 2013 werkt hij als zelfstandig fotograaf  en geniet Jon veelal van het fotograferen van muzikanten. Naast het fotograferen van muzikanten, kan hij elke week genieten van de bands in Café Stiels terwijl hij de biertjes tapt.

Ben jij benieuwd naar Jon’ s foto’s van de tweede voorronde? Je kan ze komen bewonderen in Café Pitcher in de Koningstraat van 20 december tot 17 januari. Wil je Jon zelf komen bewonderen, dat kan dus in Café Stiels. ;)


Auteur: Nadieh Bindels