RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Dennis hoopt dat winnen Rob Acda Foto Award 2012/2013 hem “weer een stap verder brengt”

Dennis hoopt dat winnen Rob Acda Foto Award 2012/2013 hem “weer een stap verder brengt”

Tijdens de finale hoorde de Rotterdamse Dennis Wisse de Rob Acda Foto Award 2012/2013 dat hij de titel en het prijzenpakket mee naar huis mocht nemen. Dennis kaapte o.a. een plek in Bevrijdingspop fotografen team weg voor de neus van de andere talentvolle deelnemers; Joséphine Kurvers, Rein Kooyman en Richard Rood. “Gedurende de finale was ik erg zenuwachtig, omdat ik érg graag wilde winnen”, zegt Dennis.

Stiekem had Dennis al gehoopt dat hij de Rob Acda Foto Award 2012/2013 mee naar huis zou nemen. “Ik had er een goed gevoel over. Mijn serie van 6 foto’s is een sterke eenheid. Ik was dan ook erg blij dat dit voorgevoel klopte!”

Elke Rob Acda Foto Award deelnemer legt één van de vier voorrondes vast en creëert een serie van zes foto’s die geëxposeerd wordt in Café Pitcher. Een professionele jury kiest de uiteindelijke winnaar. “Ik vind het een goede manier om de geselecteerde fotografen ieder één voorronde te laten fotograferen, thuis relaxt alle tijd te hebben om een serie van 6 te kiezen, te kunnen bewerken en dat aan de hand van deze 6 foto’s een winnaar gekozen word”, benadrukt Dennis.

Voorbereiding voor meedoen aan de Rob Acda Foto Award is belangrijk en ook Dennis heeft zich goed voorbereidt. “Allereerst ben ik al sinds 2009 verslaafd aan popfotografie. Daarnaast heb ik goed bedacht hoe ik mij enigszins kan onderscheiden. En hoe ik mijn serie tot een sterke eenheid kon krijgen.”

Dennis is met het meedoen een ervaring rijker. “Ik vond het echt een érg toffe wedstrijd om aan deel te nemen. Vooral omdat het accent op live popfotografie ligt en ik de vrijheid had om ook backstage te fotograferen en portretten te kunnen maken.”

De acts van de tweede voorronde, die Dennis vastlegde, hielpen hem om mooie foto’s te schieten. “Ik ben erg te spreken over de bands die ik diende te fotograferen in de voorronde. Ik vond het niveau hoog. Maar vooral vanwege het feit dat alle bands veel beweging en energie boden. Daarin ligt ook mijn kracht. Van zo dichtbij mogelijk met groothoek objectief de ‘interessantste’ bewegingen ‘vangen’”, benadrukt Dennis.

Vieren kon Dennis zijn overwinning niet meteen. “De bekendmaking was halverwege de avond. Ik heb de hele avond gefotografeerd. Wel heb ik backstage natuurlijk even gratis drank gebietst.”

Dennis wint o.a. een plek in het fotografenteam van Bevrijdingspop. “Dat voelt goed! Met name omdat ik daar ook backstage mag fotograferen en Haarlem misschien wel het beste Bevrijdingsfestival van Nederland  heeft naar mijn mening. Ik hoop mede daardoor een erg brede boeiende serie te kunnen maken. Inclusief enkele goede portretten”, zegt Dennis.

Het winnen van de Rob Acda Foto Award 2012/2013 is voor Dennis vooral een vorm van erkenning. “Het betekend ten eerste waardering voor mijn stijl/ handschrift waarin ik popfoto’s maak. Verder hoop ik dat het mijn naamsbekendheid vergroot en mij weer een stap verder brengt.”