Baptist wint juryprijs én publieksprijs Rob Acda Award 2012/2013

Baptist wint juryprijs én publieksprijs Rob Acda Award 2012/2013

Afgelopen vrijdag won het elektronische live duo Baptist zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Rob Acda Award 2012/2013! Baptist nam het tijdens een finale van hoog niveau op tegen The Mieters, Orgaanklap, Field of Steel en Who vs Who in de Grote Zaal van Patronaat. Baptist trok alles uit de kast met visuals, een koor en een eigengemaakte DJ booth. Ze gaan naar huis met o.a. het openingsoptreden van Bevrijdingspop, een voorprogramma in Patronaat en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel van € 200.

De jury zei over Baptist: “De visuals waren echt helemaal te gek en betoverend. Baptist is jong en pril. Jullie kunnen een (inter)nationale plek veroveren! De jury kiest voor de toekomst.”  Het lot van de finalisten lag in de handen van juryleden Tijs van Liemt (Serious Talent 3FM), Ivo Maissan (Manager Baskerville en KBFL Publishing), Bart van Liemt (Zanger van o.a. The Sheer), Henkjan Onnink (Agents After All) en Tobías Huveneers (Young Art Festival).

Ook werd er gretig gestemd door het publiek in de goedgevulde zaal. Baptist bemachtigde de publieksprijs en het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een betaald optreden in Café Stiels. Ook wist Baptist de organisaties van diverse festivals te overtuigen en namen een optreden op Young Art Festival en Mixstream festival mee naar huis.

Who vs Who maakte ook indruk op de jury door goed, gedreven en strak spel en wonnen de tweede plaats. Who vs Who neemt o.a. 500 buttons van Merchandise.nl mee naar huis. Field of Steel werd derde en gaat ervandoor met een waardebon van €75 van Alphenaar Muziekhandel en won daarnaast het betaalde optreden op Beeckestijnpop.

Vanaf 1 september 2013 kunnen muzikanten uit de regio Haarlem zich aanmelden voor de Rob Acda Award 2013/2014.

 

Voor meer informatie kun je terecht op www.robacdaaward.nl.