RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Finale jurylid Henkjan Onnink vindt perfecte optredens niet belangrijk

Finale jurylid Henkjan Onnink vindt perfecte optredens niet belangrijk

Haarlemmer Henkjan Onnink, boeker en mede-eigenaar van Agents After All, zal de finalisten tijdens de finale van de Rob Acda Award 2012/2013 beoordelen. Al meer dan 16 jaar zit Henkjan in het ‘boekers vak’ en hij is o.a. boeker van namen als Chef’Special en Racoon.

Beste boeker van Nederland

Twee jaar geleden won Henkjan het Duiveltje voor beste boeker van Nederland. Het winnen vond Henkjan een hele eer aangezien het een echte industrieprijs is. “Boekers zoals ikzelf zijn mensen achter de schermen en normaliter zijn prijzen natuurlijk voor artiesten op het podium. Het winnen van het Duiveltje was daardoor natuurlijk erg leuk!”

Zowel grote als kleine optredens regelen en het boeken van bekende en minder bekende artiesten geeft voldoening. “Het leukste aan boeken is het regelen van optredens ieder weekend. Het is ontzettend mooi als je het publiek ziet genieten van een artiest of optreden die jij geregeld hebt”, benadrukt Henkjan.

Publiek is belangrijk

Henkjan bereidt zich niet uitgebreid voor op de finale en wil er vooral open instappen. “Het gaat om hoe de acts zich live presenteren en ik wil de finale echt zijn werk laten doen. Vooral de interactie van de acts met het publiek is belangrijk. Als het publiek niks met het optreden doet, houdt het snel op. Er is zowel voor mij als jurylid als de acts, niets mooiers dan een directe reactie van het publiek!”

Perfectie is niet nodig

Tijdens de finale let Henkjan naast interactie met het publiek en presentatie natuurlijk ook op de technische kant van de optredens. “Het hoeft heus niet perfect, want natuurlijk gaan er dingen mis. Als ik perfectie wil zet ik wel een CD op thuis. Het gaat gewoon vooral erom dat alles klopt en dat er echt iets gebeurt. Het hele plaatje is dus belangrijk. Wat gebeurt er qua decor en staat de act er als een houten plank of maken ze er een show van? Dit soort aspecten zijn belangrijk”, legt Henkjan uit.

Geen fan wedstrijden

“Het is belangrijk dat er nieuwe namen tevoorschijn blijven komen in de muziek en daar zijn wedstrijden zoals de Rob Acda Award erg goed in. Artiesten krijgen de kans om ervaring op te doen en vooral veel te spelen,” zegt Henkjan. Toch is hij eigenlijk helemaal geen groot fan van muziek wedstrijden, omdat artiesten helemaal niet met elkaar te vergelijken zijn. “Uiteindelijk gaat het allemaal over smaak en daarom is het juist goed dat de jury van de finale uit meerdere leden bestaat.”

Geloof in jezelf

Voor de finalisten heeft Henkjan alvast wat advies. “Maak je niet te druk om de finale, heb vooral zelf plezier! Wanneer jullie het naar hun zin hebben op het podium, is dit te zien en pikt het publiek en natuurlijk de jury het ook op. Het is belangrijk om te geloven in jezelf, hoe cliché het ook klinkt. Ook als het tegen zit, gewoon doorgaan!”