RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Baptist overtuigt publiek én jury tijdens laatste voorronde

Baptist overtuigt publiek én jury tijdens laatste voorronde

De allerlaatste plek voor de finale ging tijdens de vierde voorronde naar het elektronische duo Baptist. Baptist wist zowel de laatste publieksprijs als de jury te overtuigen van hun muzikale kwaliteiten. Ze kaapten de laatste finaleplek weg voor de neus van The Sirens, ZEP en Ten-Hut. “Het is echt heel gaaf”, zegt Dimitri (beats/drum/laptop), “want nu hebben we het publiek wat ons goed vond en ook nog de jury die ons van alle publiekswinnaars de beste vond!”

Via de Facebook-poll stond Bapist op de tweede plek, met een flinke achterstand de nummer één act. Baptist dacht dan van te voren dat ze maar een heel kleine kans hadden er met de publieksprijs vandoor te gaan. “Maar op de avond zelf merkte je wel dat mensen echt voor ons waren”, legt Dimitri uit, “ze vonden de hele setting met elektronische live muziek, de saxofonist en de visuals heel erg vet.” “We hoorden dat mensen echt werden meegesleurd door onze set!” zegt Matthijs.

Het publiek stemde dan ook met overduidelijke meerderheid voor Baptist in de zaal. Zelf is Baptist ook tevreden over hun optreden. “Het ging beter dan verwacht”, legt Dimitri uit, “zeker omdat het pas ons vijfde optreden ooit was!” Dat het publiek goed reageerde tijdens hun optreden hielp ook. “Het motiveerde erg”, zegt Matthijs, “het optreden werd hierdoor gewoon vet leuk om te doen.”

Toch had de jury wel wat kritiek. De jury gaf aan dat het verhaal wat Baptist probeerde te vertellen met hun elektronische muziek en indrukwekkende visuals niet helemaal overkwam. Baptist begrijpt dit kritiek punt wel. “Ik denk dat dit een kwestie is van meer optreden, want zoals gezegd was het pas ons vijfde optreden”, aldus Matthijs. “Als we meer ervaring opbouwen kunnen we kijken hoe we onze tracks beter kunnen laten horen en kunnen we zien hoe het publiek reageert op bepaalde nummers”, zegt Dimitri.

Baptist werd tijdens het optreden bijgestaan voor een nummer door Lucas Rebiere op de saxofoon. De jury vond dat deze toevoeging het optreden net dat beetje extra gaf. “Het was de eerste keer dat we deze track live deden en we hadden maar 20 minuten met Lucas gerepeteerd”, zegt Dimitri, “we hadden dus nooit kunnen dromen dat de track zo lekker zou worden.” Matthijs benadrukt, “er was wel direct een klik met Lucas en toen we voor het eerst repeteerde waren we allemaal verbaasd over hoe goed het eigenlijk klonk.”

Tijdens de finale wil Baptist hun live-set dan ook verder uitbreiden, zoals met saxofonist Lucas. “We gaan de set vanaf de grond opbouwen en gaan zo onze set next level maken”, benadrukt Matthijs. Voor de finale hebben de mannen nog een aantal shows die als try-outs zullen worden gebruikt voor de finale. “Alles wat we tijdens de voorronde deden wordt nog groter en mooier”, zegt Dimitri, “en we hebben nog een aantal grote verassingen in petto!”

Baptist weet waarom zij de finale van de Rob Acda Award 2012/2013 op 5 april gaan winnen. “We maken een brug tussen de hedendaagse elektronische muziek en de al bestaande muziek met instrumenten”, benadrukt Matthijs, “de mogelijkheden zijn oneindig waardoor elke show anders is!” Dimitri voegt toe, “we proberen echt een beleving mee te geven in plaats van alleen een optreden!”