RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Jurylid heeft gouden tip het ‘komt wel goed, schatje'

Jurylid heeft gouden tip het ‘komt wel goed, schatje'

Bij de vierde én laatste voorronde bestaat de professionele jury uit Tobías Huveneers (zakelijk leider Young Art Festival), Rawathe Keijzers (Hitkrant), Jochem Tromp (eigenaar Soepermarkt), Wouter Groenhart (bassist/zanger Rubbermade en boekingen Daisy Bell oefenruimtes) en Liselot Boersma (Patronaat). Zij zullen bepalen wie de laatste tickets bemachtigen voor de finale op 5 april. Jurylid Liselot Boersma heeft een gouden tip voor de laatste zes acts: “het komt wel goed, schatje.”

In acht korte vragen vroegen wij Liselot waar zij op gaat letten, hoe zij zich voorbereidt en wat zij doet in het dagelijks leven.

Wie ben je en wat doe je voor werk doe je?

Ik ben Liselot en ik woon al een hele tijd in Haarlem. Ik studeerde ooit af als songwriter/ondernemer aan de Rockacademie. Vervolgens werkte ik ruim 7 jaar bij platenmaatschappijen en sinds kort werk ik bij Patronaat. Ik houd mij daar bezig met twee dingen: aan de ene kant werk ik aan de marketing en promotie voor de shows en aan de andere kant houd ik mij bezig met het verhuren van de 2 zalen en het café aan derden.

Tegen wie kijk je op en waarom?

Mensen die niet bang zijn om het roer drastisch om te gooien. Gewoon omdat het kan. Dat kan ik bewonderen.

Hoe belangrijk is muziek voor jou?

Levensbelangrijk! Ik ben echt zwaar muziekverslaafd. Gelukkig bulkt mijn huis dan ook van de mogelijkheden om muziek te maken of te luisteren. En als het te lang stil is, dan ga ik vanzelf neuriën, want dan dwaalt er alsnog non stop muziek door mijn hoofd.

Waarom zit je in de jury van de Rob Acda Award 2012-2013?

Eerlijk gezegd ben ik helemaal geen voorstander van talentenjachten, popprijzen, awards en vage juryleden die beslissen over wie de ‘beste’ was. Dat is natuurlijk zo subjectief als de pest. Maar, ik heb wel altijd zin om nieuwe dingen te checken en ik werd hier voor gevraagd. Ik beschouw het als een prima kans om eens te kijken hoe dat nou in zijn werk gaat met die ‘vage’ juryleden.

De artiesten bereiden zich natuurlijk uitvoerig voor op de eerste voorronde, hoe bereidt jij je voor?

Ik bereid het niet voor. Ik lees geen biografieën en ik ga geen websites of YouTube filmpjes checken. Net als bij films, dan wil ik dus ook liever niet vooraf weten waar het over gaat. Verras mij maar!

Wat verwacht je van de laatste voorronde?

Ik verwacht een gezellige avond en ik hoop op heel erg op indrukwekkende optredens!

Waar let je vooral op als je aankomend talent beoordeeld?

Oei, ik let op heel veel dingen, maar ik denk nu dat ik uitstraling het belangrijkste vind. Komt het natuurlijk over of is iemand juist heel erg bezig met ‘entertainen’? Staan ze wel te genieten op het podium en is er voldoende interactie tussen de muzikanten onderling en met het publiek? En de liedjes, zijn die origineel en toch toegankelijk? De zang, is de uitspraak goed en hoe zijn de teksten? Hoe reageert het publiek? Jeetje, er gaat echt van alles door mijn hoofd waar ik op ga letten als ‘vaag’ jurylid.

Het doel van de jury is advies geven aan alle acts van de voorrondes. Wat is het beste advies wat je ooit zelf hebt gekregen?

Everything will be ok in the end. If it’s not ok. It’s not the end. Of zoals die Roosvice reclame “Komt wel goed, schatje”.