RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
The Sirens is ‘precies wat de Haarlemse muziekscene nodig heeft.’

The Sirens is ‘precies wat de Haarlemse muziekscene nodig heeft.’

De kleine voorsprong die The Sirens had met de Facebook poll wisten ze tijdens de derde voorronde van de Rob Acda Award 2012/2013 vast te houden en zij gingen ervandoor met de publieksprijs. “We hadden wel erg ons best gedaan met het verzamelen van stemmen maar op de online poll zat iedereen vlak onder ons”, legt The Sirens uit, “een verschil van 50 punten in de zaal hadden we niet zien aankomen!”

The Sirens is een band die volledig bestaat uit meisjes. Een band met zes meisjes is “heel erg gezellig, maar soms ook erg druk”, legt The Sirens uit, je kunt het vergelijken met een klas vol irritante giebelende meisjes die allemaal iets willen zeggen.”

The Sirens is erg tevreden over hun optreden van de derde voorronde. “Vaak is er gerommel met microfoons omdat je met meerstemmige zang iedereen moet kunnen horen en het snel verkeerd gaat als dat niet kan”, benadrukt The Sirens, “hier was dat alleen even zo in het begin. Daarna hebben we gewoon genoten van op het podium staan met elkaar.”

Een van de juryleden was ook erg onder de indruk van The Sirens en vond ze fris en precies wat de Haarlemse muziekscene nodig heeft. “Dit is natuurlijk een heel gaaf compliment”, zegt The Sirens, “we horen wel vaak dat we ‘anders’ zijn, iets nieuws, maar dit compliment beantwoordt een vraag die wij onszelf vaak gesteld hebben, namelijk; gaan we hiermee door of zijn we toch net iets té anders voor het publiek”.

Toch had de jury ook wat kritiek. De jury vond het zonde dat er niet veel meerstemmige zang was. The Sirens begrijpt de kritiek, “in elk refrein zit driestemmige zang en het wordt vaak te veel als dan de coupletten ook nog meerstemmig zijn, maar het zou toch inderdaad wat vaker meerstemmig mogen, aangezien dat onze kracht is.”

The Sirens maken samen met ZEP, Ten-Hut én de publieksprijs winnaar van de vierde voorronde op 1 februari nog kans op een plek in de finale. The Sirens is ervan overtuigd dat zij dat laatste plekje verdienen. “We zijn anders, we zijn iets nieuws en iets wat Haarlem niet heeft”, aldus The Sirens, “we zijn nog jong en hoewel dit als positief en negatief kan worden beschouwd, beschouwen wij het als iets positiefs!”