RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Muziek bijna primaire levensbehoefte voor jurylid

Muziek bijna primaire levensbehoefte voor jurylid

Aankomende voorronde zijn Tobías Huveneers (zakelijk leider Young Art Festival), Lisa Gritter (perspromoter Suburban Records), Valentine Dekker (product manager Top Notch), Wim Dekker ( CEO platenlabel Blowpipe) en Joshua Baumgarten (oprichter Irrational Library) de belangrijkste personen die de aankomende zes acts moeten overtuigen van hun muzikale talent. Net als voor de muzikanten is ook voor de jury muziek ontzettend belangrijk. “Muziek is bijna een primaire levensbehoefte van mij”, legt Tobías uit.

In zes korte vragen werd hem hierover het hemd van het lijf gevraagd over wie hij is, wat hij doet en natuurlijk waar hij wel en niet op gaat letten bij de derde voorronde.

Wie ben je en wat  voor werk doe je?
Op dit moment ben ik zzp-er en werk ik voor verschillende opdrachtgevers. Ik ‘verhuur’ diensten in de culturele sector zoals presentatoren, kunstwerken, kunstenaars, cateraars, muzikanten, theatrale acts, video kunstenaars en nog veel meer. Ook wordt ik ingehuurd voor het produceren van evenementen. Mijn eigen evenementen zijn bijvoorbeeld het Young Art Festival en de IJmondpopprijs. Voor het Young Art Festival doe ik de muzikale programmering.

Hoe belangrijk is muziek voor jou?
Muziek is bijna een primaire levensbehoefte van mij. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Muziek laat je anders denken, anders kijken, de dingen vanuit een ander perspectief zien en voelen. Op die manier verrijkt muziek mijn leven.

Waarom zit je in de jury van de Rob Acda Award 2012-2013?
Ik vind het belangrijk dat bands de kans krijgen zich te laten zien op een professioneel podium en daarmee wellicht grote(re) stappen kunnen gaan maken in hun ontwikkeling. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

De artiesten bereiden zich natuurlijk uitvoerig voor op hun eerste voorronde, hoe bereid jij je voor?
Ik lees hun biografie, kijk naar hun site en sociale media kanalen. En ik luister uiteraard een paar nummers. Al deze ingrediënten zijn belangrijk voor bands. Zeker in het huidige mediale landschap is het belangrijk dat bands zich op alle fronten laten zien. Hieraan kun je snel zien of een band zichzelf serieus neemt.

Waar let je vooral op als je aankomend talent beoordeeld?
Ik let vooral op de intensiteit waarmee een band muziek maakt. Zijn ze samen aan het spelen, hebben ze er schik in? Dat is voor mij de basis van muziek maken; je moet het wel het allerleukste vinden om te doen. Daarnaast let ik op de arrangementen, ik vind het wel belangrijk dat een band in staat is om een goede song te schrijven. Of in ieder geval de potentie heeft.

Het doel van de jury is advies geven aan alle acts van de voorrondes. Wat is het beste advies wat je ooit zelf hebt gekregen?
Kijk om je heen, doe wat je leuk vind en geloof in je dromen.