RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Ten-Hut wint publieksprijs met geblesseerde trombonist

Ten-Hut wint publieksprijs met geblesseerde trombonist

Tijdens de tweede voorronde probeerden Mille’s Rascals, Dead Dove District, Casa de la Muerte, Johnny Fishborn, Orgaanklap en Ten-Hut het hart van het publiek te veroveren. Ondanks een trombonist met een gebroken arm lukte het Ten-Hut de publieksprijs voor de neus van de andere vijf acts weg te kapen. Ten-Hut maakt nu samen met Zep en de andere publieksprijswinnaars nog kans op een plek in de finale.

“Twee dagen voor het optreden knalde mijn schouder uit de kom”, legt Daan Janssen (trombonist) uit. Tijdens de repetitie voor hun optreden werd druk nagedacht en gebouwd aan een constructie om de trombone van Daan omhoog te houden. “Het optreden zelf werd er wel een stuk statischer van aangezien Daan de grote aanjager van de band is met zijn dansjes en sprongetjes”, zegt Koen de Jong (saxofonist).

De loting bepaalde dat Ten-Hut de tweede voorronde opende. “Het was jammer dat we de show openden,” legt Miklós Kuijper (trompettist) uit, “we hadden liever later gespeeld omdat we dan meer tot ons recht komen, omdat we de energie van het publiek nodig hebben.” Uiteindelijk waren dan ook niet alle bandleden tevreden. “We hebben op sommige punten ons normale niveau niet gehaald”, benadrukt Daan.

Als kritiekpunt gaf de jury aan dat het stemgeluid van de zanger soms wegviel in het muziekgeweld van de band. Milklós zegt, “We begrijpen de kritiek, maar hebben dit zelf nooit zo ervaren. Het is bij onze band zo dat de rol van de zanger niet belangrijker is dan de rol van de blazer, gitarist, bassist.” Daan is het daar mee eens, “over het algemeen lukt het Lars gemakkelijk eroverheen te komen.”

Ten-Hut vond het een erg geslaagde voorronde. “Het was een hele gave avond”, zegt Daan Janssen (trombonist). Vooral de mooie zaal waar de tweede voorronde plaats vond in het Patronaat met mooi geluid maakte voor Ten-Hut de avond extra mooi. “Dat zijn we namelijk niet per se gewend, omdat het toch moeilijk blijkt te zijn om blazers te versterken, dus dat was erg fijn!”, voegt Koen de Jong (saxofonist) toe.

Ten-Hut hoopt alsnog die felbegeerde plek in de finale van 5 april te bemachtigen. “We hopen dat de jury de band die doorgaat uitkiest op basis van de muziek. Dat is namelijk ons sterkste punt,” benadrukt Daan, “we maken vernieuwende muziek die niet in een hokje te plaatsen is. Alleen daarom al vind ik dat wij recht hebben op een plek in de finale.”