RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
The Mieters had het niet verwacht

The Mieters had het niet verwacht

Voor The Mieters was het de eerste voorronde dubbel feest. Niet alleen wonnen ze de felbegeerde juryprijs en hierdoor een plek in de finale van de Rob Acda Award 2012/2013, één van hen was ook nog eens om twaalf uur jarig. “We hadden het niet verwacht” benadrukken The Mieters, “dit is onze eerste wedstrijd en we hadden geen idee wat de jury zou vinden van een band met onze stijl.”

Tijdens de eerste voorronde nam The Mieters het op tegen The Apollo Project, Zep, Zola Drive, Kilimandjaro en Targets in de Kleine Zaal van het Patronaat voor een plaats in de finale van de Rob Acda Award 2012/2013 op 5 april.

De vijf-koppige jury vond dat The Mieters er vooral uitsprong door de goede outfits en het hoge humor-gehalte in de presentatie. The Mieters legt uit, “het leek ons grappig bij het eerste optreden drie jaar geleden verkleed te gaan in sixties stijl, juist omdat we natuurlijk sixties nederbeat maken. En dat hebben we er dus ingehouden.”

Daarnaast, vielen de catchy en aanstekelijke liedjes van The Mieters erg in de smaak bij de jury. Zelf is The Mieters ook tevreden over het optreden, “Wij hebben lekker gespeeld, het publiek had het ook duidelijk naar zijn zin. Alleen Peter z’n microfoon viel soms weg, dat was pech.”

Toch kreeg The Mieters ook wat kritiek, voornamelijk dat de performance toch nog uitbundiger had gemogen. “Kritiek moet je serieus nemen en je moet ervan kunnen leren”, benadrukt The Mieters, “we gaan dus kijken hoe we op 5 april nog uitbundiger kunnen zijn op het podium.”

Waarom nou juist zij gaan winnen, weet The Mieters precies “Omdat wij goede liedjes hebben in een muziekstijl die jong en oud aanspreekt. We hebben Nederlandstalige teksten die iedereen mee kan zingen en we je kunt zien dat we plezier hebben in wat wij doen.”

The Mieters gaat de aankomende weken keihard oefenen zodat ze iedereen kunnen laten meezingen en genieten tijdens de finale van de Rob Acda Award 2012/2013 op 5 april in het Patronaat.