Wat is de Rob Acda Award?

Wat is de Rob Acda Award?

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket.

Uit alle aanmeldingen worden 24 acts geselecteerd, die het tegen elkaar op nemen in vier voorrondes. Elke voorronde wordt er een winnaar gekozen door de professionele jury. Vanaf editie 2012/2013 deelt de Rob Acda Award een publieksprijs uit aan het einde van elke voorronde. De band die de meeste stemmen van het publiek krijgt maakt, naast de door de jury gekozen winnaar, nog kans op een plek in de finale en een prijs. De jury zal na alle voorrondes uiteindelijk bepalen welke band een plek in de finale krijgt.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de (veel te vroeg) overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things.

Bekende winnaars en finalisten zijn Ethereal, Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer, The Hype en FunkAbilities (voorloper Chef'Special). De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd.